kultúra

szerkesztés

38. Magyar Sajtófotó Kiállítás

A 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás szerepe az emlékezés és emlékeztetés szempontjából most még nagyobb a korábbiaknál. Hiszen az elmúlt hónapokban, a világjárvány kitörése óta, alaposan megváltozott az életünk, és megváltozott a dolgok jelentése és jelentősége. Új fogalmakkal ismerkedtünk meg, és azok az életünk részévé váltak. A vesztegzár többé nem csak egy furcsa, nehezen értelmezhető szó egy Rejtő-regény címében, hanem a mindennapi valóságunk. A koronavírusról annyit mindenképp megtanultunk, hogy valami, ami hosszú időre megváltoztatja az életünket.

A Capa Központban, a sajtófotó kiállításon látható nagydíjas képsorozatok, Hajdú D. András és Kovács Bea munkái, vagy Ajpek Orsolya képriportja a Hableány tragédiájáról, Mohai Balázs és Urbán Ádám koncert-, illetve cirkuszfotói – amelyek mostanában el sem készülhetnének –, nem csak a sokszor szomorú, néha vidám és időnként felemelő eseményekre, történésekre emlékeztetnek, hanem arra is, hogy nem is olyan régen volt egy normális életünk. 

Kiállító alkotók: Ajpek Orsolya, Bach Máté, Bácsi Róbert László, Balogh Zoltán, Bankó Gábor, Bielik István, Biró Lajos, Boncsér Orsolya, Cséfalvay Á. András, Csillag Zsuzsanna, Csudai Sándor, Czagány Balázs, Czeglédi Zsolt, Dombóvári Tamás, Eöri Szabó Zsolt, Fazekas István, Ficsor Márton, Földházi Árpád, Földi Imre, Götzinger Laura, Hajdú D. András, Illyés Tibor, Kaiser Ákos, Kerekes M. István, Kiss Lóránt, Kölcsey-Gyurkó Sára, Komka Péter, Koszticsák Szilárd, Kovács Bea, Kovács Tamás, Ladjánszki Máté, Lakatos Benedek, ifj. Lőrincz Ferenc, M.Schmidt János, Marjai János, Mártonfai Dénes, Micheller Szilvia, Mohai Balázs, Mohos Márton, Mónus Márton, Móricz-Sabján Simon, Nagy Jácint, Németh Attila, Németh Gabriella, Németh-Mészáros Bálint, Polyák Attila, Rácz Péter, Radisics Milán, Reviczky Zsolt, Röhrig Dániel, Sánta István Csaba, Sóki Tamás, Soós Bertalan, Székelyhidi Zsolt, Teknős Miklós, Tökölyi Csaba, Török János, Urbán Ádám, Valuska Gábor, Vári Tibor, Zsolnai Péter

Hasonló tartalmak

Admin mode