kultúra

szerkesztés

19. Verzió Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál: Égető témák

Program adatai

Mit tudunk egyénileg tenni a klímaváltozás, egy elnyomó rezsim vagy diszkrimináció ellen? Hogyan állnak az újságírók a cenzúrához? Mi történik a brazil esőerdőkben? Hogyan élik túl az emberek nap mint nap a háborút vagy a blokádot?

A 19. Verzió Dokumentumfilm Fesztivál ezekre az aktuális és égető kérdésekre keresi a választ november 8-tól 20-ig. Több mint 70 kreatív dokumentumfilm, és 10 friss magyar versenyfilm lesz először látható, amelyek a valóság különböző rétegeit mutatják be globális és személyes történeteken keresztül. A fesztiválon kísérőprogramként a filmek elhivatott rendezőivel is találkozhatunk, de érkeznek újságírók, aktivisták és akadémiai meghívottak is, akiknek segítségével igazán elmélyülhetünk a legaktuálisabb nemzetközi és hazai emberi jogi témákban. Az égető kérdések megvitatása mellett lazításra is lesz lehetőségünk: a szervezők koncerteket és kiállítást szerveznek, de virtuális valóságot alkalmazó megoldásokkal is találkozhatunk a VR szekcióban.

A fesztivál nyitóestjén a Trafóban a Távol (Away) c. filmet láthatjuk, amely Ruslan Fedotow, díjnyertes fehérorosz rendező és Docnomads hallgató műve, és Budapesten játszódik.  

Hasonló tartalmak

Admin mode