Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kávézók és éttermek - Cikkek

Szindbád itt ebédelne – megnyitott a Városliget Café&Bár

Fotó: Városliget Café & Bar

2013. szeptember 27., péntek —

A Tópart Budapest komplexum csütörtökön – a Tópart Kávézó, a Szaft és a Pasta al Lago után – egy negyedik taggal gazdagodott. A Városliget Café&Bár a Műjégpályára és a Vajdahunyadvárra nyíló kilátás mellett tányérhússal, különleges kávékkal, Gombóc Artúr vágyálmaiból készített desszertekkel és a tradíciók felelevenítésével bűvöli a betévedőt.

Városliget Café & Bar

1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
+36 30 869 1426

A kávéház kialakítása során kiemelt szerephez jutott a műemlék épület értékeinek megőrzése és újraértelmezése, amely hozzállás a múlt és a jelen harmóniáját tükröző enteriőr mellett az étel- és italfelhozatalban is felfedezhető.

Fotó: Városliget Café&Bár
Fotó: Városliget Café&Bár

Mind a konyha, mind a kávészekció technológiai felszereltsége űrállomásra illő, ám a tányérokra és a csészékbe kerülő finomságok sokkal inkább a múltidézés eszközei.

Fotó: Városliget Café&Bár
Fotó: Városliget Café&Bár

A gasztro-nosztalgia két legbuzgóbb élharcosa a Krúdy-féle Álmoskönyvben is magasztalt tányérhús, amelynek eredettörténete egészen az Osztrák-Magyar Monarchia idejéig nyúlik vissza, valamint a frissen felvert tejszínhabbal és belga csokoládéforgáccsal koronázott Liget-kávé.

Fotó: Városliget Café&Bár

Apropó kávé: háromféle kávébabból választhatunk, amelyeket helyben pörkölnek és őrölnek, így biztosítva a Nyugat-generáció korszakát felelevenítő kávéélményt.

Fotó: Városliget Café&Bár

A helyszín, a minőség és a turistamágnes környék ellenére az árak korántsem karcolják a sztratoszféra peremét, továbbá a nosztalgia is csupán szolidan hatja át a Városliget Café&Bár légkörét, így a fiatalabbak sem fogják nagy ívben elkerülni, és talán még Szindbád is benéz majd egy adag tányérhúsra meg egy kávéra.Mindent a

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!