Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kávézók és éttermek - Cikkek

Romkocsmás retró menü – mostantól a Szimpla Kertben ebédelhetsz is

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

2017. március 7., kedd — Pákozdi Nóra

Kócos fiatalok téblábolnak a Szimpla Kertben – itt nem adnak enni délben? Eddig nemleges választ kaptak és átirányítást a Háztájiba, de 2017 tavaszától a legrégebbi és legnépszerűbb romkocsma is ebédeltet. A menüzés az emeleten, a konyhánál történik a dizájnos kiállítótérben, ahol viaszosvászonnal fedik le ilyenkor a hosszú sörasztalokat és villámgyorsan érkezik a kétfogásos ebéd.

Szimpla Kert

1075 Budapest, Kazinczy utca 14.
+36 20 261 8669

A VII. kerület ebédmenüs felhozatala kibővült, illetve kicsit átalakult a Kazinczy utcai Szimpla Kertben. Eddig a Szimpla Háztáji kínált kétfogásos házias menüket, azonban kinőtték a helyet, és úgy döntöttek, inkább átköltöznek szembe, ahol nagyobb a befogadóképesség és egyszerre többen is helyet foglalhatnak. Kevesen tudták, de a Háztáji meleg ételei eddig is a nagy testvérnél készültek, hiszen ott volt rá konyhai kapacitás.

Persze egy gyors ebéd kiválasztásakor leginkább a menü és az ár dominál, mintsem a környezet, de jóleső náluk tölteni az ebédszünetet. A vasárnapi piacok és egyéb rendezvények kapcsán megismerhettük már a nappali romkocsmát, ami egész más arcát mutatja, mint a nyüzsgős éjszaka. Ráadásul a tervek szerint amint beköszönt a tartós jó idő, az sem lesz probléma, ha valaki levinné a kertbe a tálcáját és a szabad ég alatt étkezne.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A repertoár továbbra is a házias vonalon mozog, a mi hétfői menünk például paradicsomleves volt betűtésztával, illetve pörkölt zöldbabfőzelékkel vagy kagylótésztával körítve. A két fogás házi, tényleg nagyon finom, termelői piacról beszerzett málnaszörppel 1790 forint, míg desszerttel 1990 forintba kerül. A desszert is napi szinten változik: piték, pohárkrémek, piskóták, tortaszeletek várhatóak. 11:30 - 16:00-ig ebédelhetünk náluk és bőven extrának számít, hogy hétvégén (!) is ugyanúgy menüztetnek.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Szimpla Háztáji

1075 Budapest, Kazinczy utca 7.
+36 1 321 0029

A Háztájiban maradnak a tudatosabb vonalon mozgó sütik, desszertek, harapnivalók, illetve lecsót és gulyást is mérnek majd, hogy a turisták kedvére tegyenek és fix lecsóponttá váljanak. Azt nem gondolnánk, hogy be tudnák előzni a jelenleg legütősebb budapesti gulyást, de az biztos, hogy házias lesz.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!