Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kávézók és éttermek - Cikkek

Popcornfagyi, disznófül és véreshurkaburger - 7 különös étel és ital

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

2017. május 17., szerda — Pákozdi Nóra

Már nem nézünk felhúzott szemöldökkel a fekete, tintahal tintával készült tésztákra, az is bevett szokás, hogy sok helyen surf&turf megoldásokat kínálnak (húsétel és tenger gyümölcse vegyítve), az édes-sós kombináció is megszokottnak számít, sőt, a molekuláris gasztronómia látvány- és textúravilága sem ördögtől való tudomány. Hogy az ingerküszöb kitolódása miatt döntenek úgy a séfek, bártenderek és élelmiszeripari dolgozók, hogy meghökkentő fogásokkal és italokkal állnak elő, vagy csupán sok kísérletezéssel jutottak el a furcsa és mégis klassz tételekhez, az kiderül az összeállításunkból.

Babel Budapest: füstölt pisztráng, marhaín, zuzmó

Fotó: Pintér Árpád / Babel Budapest

Babel Budapest

1052 Budapest, Piarista köz 2.
Részletek

A Babel 2017 tavaszi/nyári menüjének számunkra legmeggyőzőbb eleme egy olyan dolog volt, amit azelőtt még sosem kóstoltunk. Nem azért, mert ne lennénk kellőképpen nyitottak, vagy körültekintőek, egyszerűen csak nem sűrűn hangzik el egy konyhában a "Séf, megérkezett a friss zuzmó!" felkiáltás, hiszen ezt a komponenst aligha használják. Íze semmivel sem összehasonlítható, nagyon izgalmas, természetes és harmonikus. A füstölt pisztráng kovászolt retekkel, marhaínnal fogás koronája volt. 

A Séf utcája: véreshurkaburger kalácsban

Fotó: A Séf utcája Facebook

A Séf utcája

1054 Budapest, Hold utca 13.
Részletek

Bíró Lajos sosem viccel, nem hiába köthetők az ő nevéhez a Bock extrém vacsorái is, ahol hagymás sült vér piócával, vagy borjúszegy bikapénisszel és placentás gerslirizottóval volt a menün. A Belvárosi Piac egyik kedvenc street food helyén azért ennyire nem szaladtak el, de kreáltak egy különleges szendvicset, mely csak szombatonként elérhető. Ez a véres hurkás burger, ami édes, tojásban kisütött kalácsba halmozott krémes véres hurkát jelent sárgadinnyével és sárgabarackos paradicsomlekvárral.

Buja Disznók: rántott disznófül

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

Buja Disznó(k)

1054 Budapest, Hold utca 13. (Galéria 6-os üzlet)
Részletek

Szintén Lajos felségterülete, maradunk a Hold utca vásár- és gasztrocsarnokában, csak éppen a rántott hús Kánaánban, ahol a vajpuha, A4-es méretű húsok sülnek. Kádjukba pedig néha vendégszereplők is érkeznek, disznófülek formájában. A porcos, mégis kicsit cupákos sertésrész azokat izgatja a leginkább, akik például a körömpörkölt vonalat is nagyon élik. Tartár és krumplisaláta jár a porcos falatokhoz.

Bamba Marha: baconnel göngyölt rántott Oreo

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Bamba Marha Burger Bár

Több helyszínen
Részletek

Bamba Marháék szépen terjeszkedtek az elmúlt évben és ez nem csak a Big Kahuna érdeme, hanem a szezonális szendvicseké is. Persze a vásárlók igényeinek folytonos monitorozása sem utolsó erényük. A burgerbárban érdekes desszert is készül, mely a kezdetektől nagy kedvenc. Ez a Bamba Token, mely a hihetetlen népszerűségnek örvendő Oreo kekszet jelenti kirántva, baconbe csavarva és juharsziruppal mártogatva. Maradunk tisztelettel, de nem tudtuk még megkedvelni.

Damniczki Cukrászda: medvehagyma- és popcornfagyi

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Damniczki Budapest

1051 Budapest, Hercegprímás utca 17.
Részletek

Az V. kerület immár egy éves cukrászdája több profilú: reggeliket kínálnak, süteményekkel foglalkoznak, saját brandelt delikátárukat készítenek, és természetesen se szeri, se száma a fagylaltjaiknak. A klasszikusok mellett jut idejük olyan merőben szokatlan ízekkel is előrukkolni, mint például a medvehagyma, vagy a sós, vajas pattogatott kukorica. Értenek az édességek nyelvén, így ezt is megugorják, és lehet, hogy hamarosan elindulnak a Bagoly Berti-féle mindenízű drazsék útján. A popcornos például fagyirajongóknak és a mozis ropogtatnivalók kedvelőinek is kipróbálandó tétel.

Hotsy Totsy: Goo Goo knox olívaolajos koktél

Fotó: Hotsy Totsy / Madar Balázs

Hotsy Totsy Budapest

1074 Budapest, Síp utca 24.
Részletek

A Hotsy Totsy eleve érdekes fúzióval érkezett meg a városba: koktélbár és borbélyság egyben. Kocsis Tamás bartender ötletei és ízkombinációi sokszor rendhagyóra sikerednek, s ilyen például a Goo Goo Knox névre keresztelt italuk is, mely egy különlegesen selymes koktél. Selymességét pedig nem más adja, mint az olívaolaj.

Hops Beer Bar: Schlenkerla Rauchbier Marzen sör

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

HOPS Beer Bar Budapest

1077 Budapest, Wesselényi utca 13.
Részletek

Nehéz úgy elmenni a Wesselényi utca Hops Beer Bar-ja mellett, hogy ne akarnánk betérni egy különlegesebb csapoltra, vagy a végtelen üveges tételek egyikére. Naprakészek magyar kézművesből, de rengeteg a külföldi specialitás is. Mint például a bajor lager típusú sör, a Schlenkerla Rauchbier Marzen, ami mindenféle belebeszélés és áltudományosság nélkül füstölt szalonnát idéz. Instant bográcsos esték elevenednek meg már az első kortynál is.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!