Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kávézók és éttermek - Cikkek

Laptoppal a belvárosban – 7 hangulatos hely tanuláshoz

Fotó: Konyha

2016. január 11., hétfő — Urbán Cintia

Már-már megkérdőjelezhetetlen tény, hogy ha otthon csapjuk fel a tankönyvünket, előbb-utóbb olvasás helyett a hűtőnél kötünk ki. Ha pedig az egyetemre ülünk be tanulni, könnyen vizsgadrukk költözhet belénk még idő előtt. Nyilván mindenkinél más módszer működik, mi most azokat szeretnénk ellátni tippekkel, akik szentül hiszik, hogy egy kávézó alapzaja segítheti az összpontosítást. 7 olyan helyet gyűjtöttünk össze a belvárosban, ahol van fény az olvasáshoz, van wi-fi és konnektor a laptophoz, és kávé meg süti a motivációhoz.

A könyves – Kelet

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kelet Kávézó és Galéria

1114 Budapest, Bartók Béla út 29.
Részletek

Könyvekkel teli hely, mégsem könyvtár, a Gárdonyi téri Kelet Kávézó és Galériában egyszerűen jó lenni. Itt igazán korán lehet kezdeni a napot, és ez már csak azért is megéri, mert az ablak mellett ülőknek egész délelőttre kijut a napfényből. Félre lehet vonulni kis zugokba, elő lehet kapni a laptopot, és két előadásjegyzet között keleties beütésű falatokkal lehet jutalmazni magunkat. A könyvespolcok valamiért egyébként tényleg működnek, a hetedik kerületi Massolit is erre a hangulatra játszik rá.   

Nyitvatartás: H-P 7:00-23:00, Sz-V 9:00-23:00

Az Alap

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A Bajcsy-Zsilinszky úton, a BGF Idegenforgalmi Karának közelében található Alap minimalista stílussal és egy Dagi nevű mopsszal hódít. Tanulni és dolgozni vágyók számára pedig sok konnektorral, gyors internettel és bécsi pörkölésű kávéval szolgálnak, amit időnként meg lehet toldani egy szendviccsel, sütivel vagy akár ebédmenüvel. A laptopokat egyébként egyedi tervezésű fabútorokon lehet felcsapni, ahova színes ceruzák, tollak is ki vannak készítve, és ahol terítő gyanánt egy nagy "firkalap" funkcionál.

Cím: Bajcsy-Zsilinszky út 35.
Nyitvatartás: H-P 9:00-22:00, SZ 10:00-22:00, V 10:00-20:00

A dizájnos – Solinfo

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Solinfo Café

1077 Budapest, Wesselényi utca 6.
Részletek

Dohány utcai zsinagógánál található Solinfo Café maga a stílus. Stílusosak a lámpák, a képek, és minden bizonnyal mi is azok leszünk, ha laptopunkkal helyet foglalunk az egyik dizájnosan megformált széken. A sok világítótest nemcsak szép, hanem funkcionális is: a fényviszonyok ideálisak könyvbújáshoz reggel és este is. A hely 8-kor nyit, így akár indítani is lehet itt a napot, amihez egy frissen facsart gyümölcslé és egy tojásrántotta is hozzáteheti a részét.

Nyitvatartás:
 
H-V 8:00-20:00

Az alter – Csendes

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Csendes Létterem

1053 Budapest, Ferenczy István utca 5.
Részletek

Egészen klasszikus fogalomnak számít a "tanulás a Csendesben", főként az ELTE-sek körében. Az Astoria és Kálvin tér közötti 'létterem' közel esik a Bölcsész- és Jogtudományi Karhoz is, és tágas terében sok szorgalmas egyetemistát képes kiszolgálni. Azért itt a FSZEK-ből kölcsönzött könyv mellé elfér pár pohár sör is, de aki a kávét választaná kreativitása fokozójául, szintén nem fog csalódni.

Nyitvatartás: H-SZ 10:00-éjfél, CS-P: 10:00- 2:00, SZ 14:00-2:00, V 12:00-éjfél

Az otthonos – Konyha

Fotó: Konyha

Konyha

1075 Budapest, Madách Imre út 8.
Részletek

Ki ne szeretne egész nap a Konyhában ücsörögni, ahol van kávé, tea és finom ebéd? A Gozsdu-udvar Madách téri bejáratnál található változatban ráadásul nagyok az ablakok – melyek bámészkodásra is jól használhatóak –, sok az asztal, az emeleten pedig kanapékba huppanva is nyomkodhatjuk a billentyűzetet. Ez a felső rész tényleg nagyon ideális elvonulásra, a tanulást ráadásul hosszabbítók, kisajátítható lámpák és kedves kiszolgálás támogatja meg. A szemben lévő – napközben rögtönzött irodaként, esténként lazulós helyként funkcionáló – Központ egyébként szintén jó választás.

Nyitvatartás: H-Cs 9:00-23:00, P: 9:00-éjfél, SZ: 10:00-éjfél, V: 10:00-19:00

A specialty kávézó – Madal Café

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Madal Café

Több helyszínen
Részletek

A Madal egy újhullámos, kétemeletes kávémennyország a Ferenciek terénél, ahol kapható chai latte és cascara is, vagyis két olyan koffeinben gazdag, kávéhelyettesítő ital, ami segít a koncentrációban. A Madal Café valójában két egységet üzemeltet Budapesten, a kényelmes galéria miatt mégis az V. kerületit ajánljuk inkább a tanuláshoz. A specialty kategóriába tartozik még egyébként a VIII. kerületi Lumen is, ami ugyan pici, de ha valaki korán kel, jó kis tanulós helyet kaparinthat meg magának.

Nyitvatartás: H-P: 7:30-19:30, SZ-V: 8:30-19:30

A századfordulós – Centrál Kávéház

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Centrál Kávéház

1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 9.
Részletek

Ha valaki szeretne híres íróink, költőink nyomdokaiba lépni, és igazi pesti kávéházakban gondolkodni és alkotni, megteheti. A Centrál Kávéház éppen az ELTE Egyetemi Könyvtárral szemben található, így ha az előbbiben eltöltött viseletes órák után egy erős fekete és Ady Endre képmásának társaságában folytatnánk a harcot a betűkkel, a Centrálban a helyünk. Klasszikus kávéházi hangulatért egyébként még az Uránia Nemzeti Filmszínház első emeletén lévő kávézóba, de az Egyetem téri Café Alibibe is mehetünk.

Nyitvatartás: H-V 9:00-23:00

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!