Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kávézók és éttermek - Cikkek

Hangulatos terasszal és kiállítótérrel erősít az Élesztőház

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

2017. április 18., kedd — Pákozdi Nóra

A város egyik legkedveltebb szórakozó- és gasztroplacca idén tavasszal sem tétlenkedik és újdonságokkal kedveznek a sörök és borok kedvelőinek. Az udvar felett, lentről szinte eldugott helyen megnyitottak egy kis szeparált teraszt, ahol éppen olyan érzés világot megváltani és közben kortyolgatni, mintha egy barátunk budapesti erkélyén ülnénk. Azzal a különbséggel, hogy bónuszban jár hozzá a társaság, akikkel aztán bármikor vegyülhetünk odalent a söntéseknél, vagy a VinoPianoban.

Élesztőház

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.
+36 70 336 1279

4 éves lett az Élesztőház, az egyik legklasszabb IX. kerületi hely, ahová nyugodt szívvel elindulhatnak azok a társaságok is, ahol vegyes az összetétel. A "sörgeekek" különlegességeket kóstolhatnak, az italt többnyire az élvezeti értékéért fogyasztók mélyebben belemehetnek az ismerkedésbe, de közben a borosoknak sem kell kevésbé nívós tételek közül választani, a VinoPiano jóvoltából. Az pedig már csak ráadás, hogy sörkorcsolyákra és komolyabb falatokra is számíthatunk náluk.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Egyre népszerűbb a saját szervezésű Pancs és szinte minden hétre jut valamilyen sörös esemény is. A jó időre való hangolódás pedig náluk is megkezdődött és egy új, "kettő az egyben" etapot nyitottak a borbár fölé. Ez egyrészt egy alakítható, kortárs kiállítótér, ahol kicsit intimebben, elvonultan érezhetjük jól magunkat, másrészt egy ehhez tartozó pár négyzetméteres, hangulatos terasz, az udvar fölött. Az emelet pedig természetesen kibérelhető, bármilyen csapatépítőhöz, szülinapra, nagyobb baráti összejövetelre. Alakítható, hiszen DJ-pult ugyanúgy installálható, mint például sörcsap. Saját sörcsapos belvárosi teraszos bulit ülni úgy, hogy nem kell másnap szomorúan összetakarítani és még a szomszédok sem hívják ránk a rendőrséget... lássuk be, elég jó ajánlat.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Jelenleg Gnandt Ferenc: Kék című kiállítását tekinthetjük meg náluk, ami egy szerencsés véletlennek köszönhetően került hozzájuk - előzőleg a Müszi-ben láthattuk. A fa konstrukciók izgalmasan alakítják a teret és ők az első hírnökei az elgondolásnak, miszerint időszakosan változó kortárs kiállításokat terveznek a különterembe. Ezért pedig örömmel várják fiatal tehetségek jelentkezését is.

Nekünk már volt szerencsénk vegyes ízelítőt kóstolni a Pancs termelőinek válogatásából és mellé szép vörösborokat inni a teraszon, még naplemente előtt. Igazán "pesti" hely ez, háttérben magasodó házakkal, falon futó borostyánnal, terebélyes fűzfával és hangulatos fényekkel. Bármikor visszatérnénk. 

Terembérlés: info@vinopiano.hu

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!