Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kávézók és éttermek - Cikkek

Ezek a helyek nyíltak 2017 elején

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

2017. március 1., szerda — Pákozdi Nóra

Senki sem pihent év elején, számos új hellyel bővült a főváros. Most azokat mutatjuk be, melyeket már mi is meglátogattunk, legyen az ismert burgerező újabb egysége, laza hangulatú gasztrokocsma, központi event space, kisüzemi söröző, csülökspecialista, a város első DIY étterme, vagy bevásárlóközpontban nyitott rántott húsozó.

Éttermek, bisztrók

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

DOBRUMBA

1074 Budapest, Dob utca 5.
Részletek

A legnagyobbat eddig talán a Dobrumba szólt. A közel-kelet és mediterráneum ízeit kreatívan és fiatalosan bemutató hely a Dob utca – Rumbach Sebestyén utca sarkán található és nyitás óta javallott asztalt foglalni, vagy benézni az ablakokon, hogy van-e épp hely. Nemcsak a sajtóvisszhang miatt vált hamar népszerűvé, hanem koncepciója és ízei miatt is. Az 5 tányérnyi finomságból álló mezze válogatás kötelezően ajánlott. 

Fotó: Budapest Makery

Megérkezett szintén a VII. kerület szívébe a Budapest Makery is, mely a Bakeringes csapat innovációja. Náluk a fröccsözés és sörözés mellett saját magunknak készíthetjük el a vacsoránkat. Előre leválogatott hozzávalókkal, egy tablet segítségével sajátíthatjuk el a választott étel készítési metódusát.

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

A Kálvin térre már régóta vártunk egy minőségibb helyre, ami februárban meg is érkezett. A Kálvin Gastro Bistro séfjeinek szakértelmének és lazaságának következtében egy olyan helyre járhatunk mostantól, ahol széles az italválaszték és emellé még jópofa a konyha is. Nem riadnak meg a magyaros vonaltól, az étlapon gyakori szereplő lesz például a pacal, a tatár, krémlevesek, főzelékek, egytálételek, kicsit rockerebb verzióban.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Stand25 Bisztró

1152 Budapest, Hold utca 13. (Belvárosi Piac, 25-ös stand)
Részletek

Széll Tamás, Szulló Szabina és Szabó Kevin nevét még az is megismerhette az elmúlt időkben, aki kevésbé figyeli a gasztronómiai eseményeket. A Bocuse d'Or-t is megjárt vérprofi csapat a Belvárosi Piacon csúcsbisztrót nyitott, Strand25 néven. Vagyis egy olyan egyelőre ebédre fókuszáló helyet, ahol a kiváló alapanyagok, szaktudás és konyhatechnológia miatt magasabb szintre emelkedik a gulyás, a tojásos nokedli, vagy a rakott krumpli is (csapatunk éppen ma indul tesztelni Széll Tamás bisztróját).

Reggelizők, pékségek, cukrászdák

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Ahoy!

Több helyszínen
Részletek

A Papnövelde utcából indult Ahoy! kinőtte magát és nyitottak egy új helyet is, ahol ugyanúgy megtaláljuk a végtelen számú limonádék, turmixot, forrócsokit, mint ahogy az első egységben. A szerviz barátságos és a nagyobb helynek köszönhetően egy kicsit szeparáltabb, 20 fős boxban tarthatjuk a szülinapokat, osztálytalálkozókat.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Oh My Green névre hallgat a legfrissebb belvárosi reggelizőpont, mely a klasszikus tojásos, vagy szendvics alapú reggelik helyett az egészséges, fitt, szuperélelmiszeres vonalat képviseli. Smoothie-k, bowl-ok, saláták, könnyed főételek és tudatosabb komponensekből álló édességek alkotják a menüt.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Chouchou

1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 23.
Részletek

Újlipótvárosban nyitott meg a várva várt Chouchou, mely Szász Kinga műhelyéből kínál francia desszerteket, bonbonokat, trüffeleket. Aki szereti ezt a műfajt, alig tud majd választani a pultban sorakozó macaronok, Paris Brest-ek, torták és piték közül. Legnagyobb örömünkre az első időkben például sok hangsúlyt kap a maracuja.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Panificio il Basilico

Több helyszínen
Részletek

A Panificio il Basilico már nem újdonság a Belvárosi Piacon, ám az emeleti apró bolt helyett most a földszintre költöztek a megszokott dizájnnal és még több kenyérrel, péksüteménnyel. Így minimálisra csökkent az esélye, hogy üres kosarakra találunk mire eljutunk hozzájuk.

Street food helyek

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Bamba Marha Burger Bár

Több helyszínen
Részletek

Nem olyan bamba már az a marha, mert hirtelen két újabb egységgel is bővült az extrémebb, szaftos burgereiről és rántott, baconbe csavart Oreojáról ismert Bamba Marha burgerező. A Bazilikánál és a Deákon (egészen közel a metróhoz) is megtaláljuk már a Big Kahuna szendvicset.

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Séf Asztala

1062 Budapest, Westend City Center, aluljárószint, ételudvar
Részletek

Nagy kíváncsiskodás előzte meg a Séf Asztala nyitását, hiszen egy egészen érdekes fúzió az övék: az executive séf Wolf András, aki a fine dining világából érkezett, a menün rántott húst, kolbászt és desszertnek krumplinudlit találunk. Mindezt pedig a Westendben, az éttermes rész kellős közepén. A kezdetben őket ért kritikákra villám gyorsan, profi módon reagáltak és ebédidőben rendre tömve van a hely.

Bárok, szórakozóhelyek

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Rizmajer Sörház

Több helyszínen
Részletek

A csepeli Rizmajer Sörház úgy döntött, hogy a kézműves sörözőkben ugyan bent vannak, de egy saját hellyel is előrukkolnának. Megnyitották hát a József körúton, a Blahához közel első saját néven futó ivójukat, ahol magunknak is csapolhatjuk a Rizmajer söröket, illetve a palackozott verziókból is választhatunk.

Fotó: Terem Budapest Facebook

Meglehetősen nagy durranással bőrült a Március 15. tér mesterhármasa: a KIOSK, a Terasz és a Babel mellé csatlakozott a Terem Budapest is, ami amellett, hogy sűrűn ad helyet majd elektronikus zenei buliknak is, leginkább multifunkcionális event space-ként aposztrofálja magát. A catering a KIOSK-ból és a Babelből is megoldott, így esküvők, bálok, gálák ideális helyszíne lehet.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!