Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kávézók és éttermek - Cikkek

Budapestre is megérkeztek a shake szörnyetegek

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

2017. március 20., hétfő — Pákozdi Nóra

A kürtős fagyival töltve már nem lep meg senkit, már túl vagyunk a buborékos teákon és a buborékos egg waffeleken is, nemrég pedig hozzánk is megérkeztek a "freak shake"-k, vagyis azok a valóságos turmixköltemények, amelyekbe annyi mindent belehalmoznak, hogy felfogni is képtelenség. Ráadásul a külcsín sem utolsó, ezek a desszertek úgy vannak felépítve, akár egy sütibaba a '90-es évekből. Habosak, tarkák, cukorkásak, csokiöntetesek, fagyisak, lekvárosak. Egy pesti és egy budai lelőhelyet is mutatunk. Utána nem árthat, ha lehajtunk egy liter vizet, vagy kettőt.

Sweetheart Waffle & Shake Bar

Sweetheart

1077 Budapest, Wesselényi utca 18.
Részletek

A Sweetheart indulásakor még a Móricz Zsigmond térhez közel is nagyot ment, hiszen a számos gofrizó között ők voltak az elsők, ahol a legvadabb édességes vágyainkat is valóra váltották. Amerikai édességekkel tuningolták a liége tésztás finomságokat és nem spóroltak semmivel. Aztán beköltöztek a Wesselényi utcába, hogy egy tágasabb és kuckósabb helyen kínálják a desszerteket. Többek között saját freak shake kombinációikat is, melyek legalább olyan népszerűek már, mint a gofrik. Lássuk be, elég hálás Instagram-tartalom egy ilyen befőttesüvegben érkező shake. A három fix ital mellé egy-egy időszakos, limitált shake is csatlakozik. A mostani Donut Obsession (1490 forint) névre keresztelt például vaníliafagyit, pudingot, áfonyalekvárt, csokiöntetet és minifánkot jelent.

Johnny's Bistro

Johnny's Bistro

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 33.
Részletek

A Szarvas Gábor út nem arról híres, hogy rogyásig van bárokkal, bisztrókkal és desszertezőkkel, ezért különösen jó ötlet volt a XII. kerület ezen részére nyitni a Johnny's-t, mely hamar kedvenccé vált. Nemcsak amerikai diner stílusának, hanem értő és kedves személyzetének köszönhetően is. Nem viccelnek ők sem shake-ek tekintetében, 28-félét találunk a menün, de akkor sem esnek kétségbe, ha egy saját ötlettel állnánk elő. Peanutbutter-jelly őrület, Oreo, Twix és az összes ismert és szeretett csokiszelet megjelenik a cicomázott shake-ekben. A kicsik 800-950 forintba kerülnek, a nagyok pedig 1300-1550 forintig mennek. Ember legyen a talpán, aki a nagyot legyűri – talán ketten, két szívószállal.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!