Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kávézók és éttermek - Cikkek

Budapesti fánkmustra a farsangi időszakra

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

2017. február 15., szerda — Pákozdi Nóra

Még élnek az emlékek a nagymama szalagosáról, vagy a megboldogult Váci utcai amerikai franchise fánkokról. Népszerű műfaj, hiszen ugyan frissen a legvonzóbbak, könnyedén szállítható és ehető a fánk, legyen az egy szimplább változat, vagy töltött-mázazott, szórt kreáció. Budapesten számos kizárólag fánkra specializálódott helyet találunk, de egyes cukrászdákban és kávézókban is találunk belőlük. Körbenéztünk, hogy merre és milyen fánkokra számíthatunk.

Wiener Szalon

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Wiener Szalon

1082 Budapest, Corvin sétány 2/b
Részletek

A Wiener Szalon a Corvin-negyed egyik kedvence, reggelije és süteményei miatt, továbbá bécsi stílusú fánkjai miatt is sokan járnak hozzájuk. A receptúra egészen Bécsből érkezett hozzánk, Nicolas Groissböck jóvoltából, kinek édesapja már 50 éve készíti a nagyszerű fánkokat a sógoroknál. A tészta nagyon könnyed, légies, és rummal feldobott baracklekvár parádézik a közepében. Zsiradéknak nyoma sincs, a porcukor is megfelelő mennyiségű. Keresve sem találunk hibát a wieneres fánkokban. Talán csak annyit, hogy annyira könnyed, hogy három-négy is simán lecsúszik belőle. Nem szoktunk rangsorolni, toplistáink válogatás-jellegét mindig megtartjuk és igyekszünk objektíven vizsgálódni, de talán ez volt a legfinomabb, amit most ettünk.

Ár: 250 forint

The Donut Library

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

The Donut Library

Több helyszínen
Részletek

Immár három üzlettel is jelen van a városban a Donut Library, mely az amerikai iskolát viszi mázas és töltött lyukas és lyuk nélküli fánkjaival. A hangulat mind Pesten, mind Budán kellemes és kuckós, a kikészített könyvek pedig sokat segítenek a lelassulásban: náluk nem kell a fánkozás közben/után telefont nyomkodni, mert bármely bestsellert leemelhetjük a polcról. A választék folyton megújul, szezonális alapanyagokkal is dolgoznak. Mi a giga csokis, Toblerone-val, KitKat-tel és egyéb csokikkal díszített változatot és egy sós mogyorósat próbáltunk. Szuper dobozaik vannak, így könnyedén el is vihetjük őket. Érdemes inkább délelőtt-délután érkezni, mert estére sokszor már kifosztják a készletet.

Ár: 350 forinttól

Fánki Donuts

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Fánki Donuts

1065 Budapest, Nagymező utca 6.
Részletek

A Nagymező utcában találjuk a Fánki Donuts üzletet, ahol bármikor kiülhetünk a "kirakatba" egy bögre kávéval és a hozzá passzoló fánkkal. A sütemények minden reggel frissen készülnek és érdekességük, hogy náluk a legtöbb lyukas verzió is töltött. A tészta amerikai típusú, de szerencsére nem a fojtós fajtából, ráadásul annyira meg vannak töltve a fánkok, hogy egyébként is könnyen csúsznak. A mákos gubás változatot kóstoltuk most, ami éppen annyira volt édes, amibe még nem kell belefulladni, és annyira sok a töltelék, hogy szétvágva csak úgy hömpölyög. 

Ár: 390 forint

Fánkterápia

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A Fánkterápia a Ráday utca édességlaborja, ahol a fánkok mellett rengeteg angol és amerikai csokival, drazséval, édességgel, gabonapehellyel találkozhatunk. Különböző kávéval és egyéb forró italokkal passzintott menüket is vásárolhatunk náluk. Belga csokis tetejű és baracklekváros klasszikusat kóstoltunk. A belga a többi kóstolt fánkhoz képest kicsit aprónak, míg a klasszikus kicsit pufibb, laktatóbb desszertnek bizonyult. 

Ár: 250 forinttól

Fánkterápia Facebook
Cím: 
1092 Budapest, Ráday utca 15.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 08:00 - 20:00 Szombat: 10:00 - 20:00

The Box Donut

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

The Box Donut

Több helyszínen
Részletek

Nyugati tér, sok siető ember, két megbízható, édességekkel megpakolt kirakattal. Az egyikük a The Box, mely őszintén szólva kicsit ingadozó teljesítménnyel üzemel. A dizájn jól eltalált, hiszen könnyen el tudjuk különíteni a többi fánkostól, mivel négyzetes a desszert formája. A kiszolgálás nagyon kedves és a választék is széles, ha még a koraibb órákban érkezünk. 2017 februárjában éppen nagyon jókedvében van a The Box, ugyanis mindkét kóstolt fánk remek volt. Egy fahéjas kristálycukorral szórtat és egy túrógombócosat kóstoltunk. Nem nehéz kitalálni, hogy a túrógombócos vitte a prímet: gazdag krém odabent, inkább ropogós textúrájú morzsa a tetején. Mindezek pedig igazán ízletes tésztával. Ők is csinos és praktikus dobozokkal segítik az elviteles fánkozást.

Ár: 390 forint

Mr. Funk

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Mr. Funk

1051 Budapest, Arany János utca 19.
Részletek

Híres, vagy inkább  hírhedt az Arany János utca fánk- és bagel műhelye, ami sokat volt zárva, de mára már inkább a folyamatos pörgés jellemző rá. Látványkonyhának nyugodtan mondhatjuk, mert az ablakból figyelhetjük, ahogy készülnek az édességek. Sajnos a külcsín hangsúlyosabb a belbecsnél a termék esetében is, mert nagyon színes, nagyon díszes, dekoratív amerikai stílusú sütikről beszélünk, de túl édesnek és gejlnek találtuk őket. Csokis cukorkásat kóstoltunk: a csokimázon színes gabonagolyók ültek, illetve egy Mr. Minion-t, ami a rajzfilmfigurát mintázza és természetesen banános krémmel van töltve. 

Ár: 590 forint

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!