Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kávézók és éttermek - Cikkek

5 lélekemelő hely, ahol biztosan kikapcsolsz

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

2017. március 29., szerda — We Love Budapest

Vannak periódusok, mikor az időhiány vagy egyéb tényező nem teszi lehetővé, hogy valóban kikapcsoljunk, például a természetet járjuk. Ilyen esetekre ajánlunk néhány budapesti helyet, ahol a lassítós atmoszféra és szemlélet dominál. Találunk közöttük ősi teaszertartással foglalkozó teaházat, turmixbárt sóbarlanggal, kedves vintage szalont, művésztalálkahelybe gyúrt közösségi kávézót és kis kerttel rendelkező könyvesboltot is.

Flying Bird Tea House

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Flying Bird Tea House

1075 Budapest, Kazinczy utca 52.
Részletek

Van élet a filteres gyümölcsteákon túl is, nem is akármilyen! Ha a 2000-es évek teaházas emlékeit valami sokkal kifinomultabbal és rengeteg érdekes ízélményt adóval írnánk felül, akkor az egyik legklasszabb hely erre a Flying Bird. Nagyon értik a kínai tearituálékat, több száz kiváló minőségű teával várnak, a lágy fehértől a bonyolult és erős puer teákig. Az emeleten teaasztalok mellett lazíthatunk és öntözhetjük többször a várakozó füveket forró tisztított vízzel. Készségesen segítenek nekünk ízvilágot és erősséget választani, szívesen elmagyarázzák a szertartás menetét is.

Sóker sóbarlang és relax központ

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Sóker Sóbarlang & Relax Központ

1066 Budapest, Mozsár utca 7.
Részletek

A Mozsár utcai Sóker egy egészségközpont a belvárosban, mely nevéből könnyen kitalálhatjuk, hogy elsősorban a sóterápiára, ennek az ásványi anyagnak a szervezetre gyakorolt pozitív hatásaira épít. Az üzlethelyiség alatt meglepően nagy kiterjedésű sóbarlangot találunk több szobával. Például kisgyerekeknek sóhomokozóval vagy egy nagyobb és igazán hangulatos sóteremmel, ahol nemcsak meditatív koncerteket szerveznek, hanem hangfürdőket, fényjátékokat is. Télen és a tavasz beköszöntével érdemes immunerősítés céljából meglátogatni őket, az év többi részében pedig a programokra is támaszkodhatunk. 

Cydonia Tearoom & Vintage

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Cydonia Tearoom & Vintage

1072 Budapest, Akácfa utca 37-39.
Részletek

Egy leheletnyi angolszász bájt és még több múltidézést tartogat az Akácfa utca Cydonia Vintage kis szalonja, mely amellett, hogy finom teákat és házi készítésű süteményeket kínál, a galérián vintage apróságok és ruhák között is válogathatunk. '20-as évekbeli bross, Escada blézer is új gazdáját keresheti a Cydoniában, miközben teljesen más hangulatban telik az idő náluk, mint a város bármely másik pontján. A jó idő beköszöntével limonádékat és házi jeges teákat is rendelhetünk, s az apró üzlethelyiség ablakai is kitárulnak. Ne felejtsük megkóstolni a házilag készített süteményeket sem.

Café des Arts & Innovation 

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Igazi művész- és kreatív állomás a Café des Arts & Innovation, mely külföldi tulajdonosai miatt is egyre több Budapesten élő egyetemistát, startuppert, expatet vonz. Ízléses, többnyire francia bútorokkal berendezett enteriőrje, a kényelmes kanapék és fotelek igazán marasztalóak és náluk egyáltalán nem kell zavarba jönni, ha csak egy kávé vagy tea mellett dolgoznánk, olvasnánk, lazítanánk a délután folyamán. Senki nem nézi majd rossz szemmel, ha sokat időzünk, mert nagyon jól tudják, mennyire komfortos és otthonos a tér, és szeretettel fogadnak minket, újra és újra.


Café des Arts & Innovation

Facebook
Cím: 1061 Budapest, Kaldy Gyula utca 6.

Nyitva tartás: H-Szo 9:00-22:00

Massolit Books & Café

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Massolit Books & Café

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 30.
Részletek

Még mindig a város egyik legbájosabb helye a Massolit, amely gyakorlatilag egy könyvesboltba és közösségi térbe oltott kávézó, hangulatos titkos kerttel és sok idegen ajkú vendéggel. A VII. kerület egyik legnagyobb egybefüggő zöldterületét találjuk a Massolitnak otthont adó háztömb mögött, ahová csak akkor tudunk benézni, ha náluk járunk, mert egyébként szerencsére megmarad a fügefákkal teli kert intimitása. Sokszor rendeznek felolvasásokat, beszélgetőesteket, amiken igazi szellemi feltöltődés részt venni és nem utolsósorban érdekes ismeretségekre is szert tehetünk.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!