Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kávézók és éttermek - Cikkek

5 árnyas terasz, ahova jó elbújni a kánikulában

Fotó: Polyák Attila / We Love budapest

2017. július 10., hétfő — Pákozdi Nóra

A dolgos hétköznapok sajnos a kánikula ellenére folytatódnak, így a legkellemesebb módokon kell túlélni, vagy éppen kiélvezni a meleget. A strandok nem tartanak nyitva estig, de számos olyan fővárosi teraszt ismerünk, ahol a tűző napsugarak helyett most divatos napvitorlákkal árnyékolnak, vagy eleve olyan a hely fekvése, hogy jár a levegő, sosem ragad be a meleg. A Fióka budai kedvenc, az Apacuka udvara "titkos" találkozóhely, a Figaró Kert igazán bohém, míg a Kuglófból remek a kilátás, a GáRDEN pedig egy kis vidéki hangulatot hoz az Andrássy út közepére.

Fióka

Fotó: Fióka

A budai oldal nagy kedvence a Fióka, mert hiába van központi helyen, egy villamosvonal mellett, a város zajai ugyan beszűrődnek a kertbe, de mégis elkap valami éteri vidéki szabadságérzet. Ezt annak is köszönhetjük, hogy kertjét nem szegélyezi kerítés. Ha leszáll az este, hangulatos lampionokkal világítanak és a romantikus kis tengerparti ülőkabinokban is megpihenhetünk. Van gyereksarok, így családdal is jó hozzájuk érkezni. A konyha hagyományost kever modernebb megoldásokkal és fantáziadús borszelekcióval dolgoznak. 

Fióka

Facebook
Cím: 
1122 Budapest, Városmajor utca 75.
Nyitvatartás: hétfő - vasárnap: 11:00 - 00:00

Apacuka

Fotó: Apacuka

A Nagymező és a Hajós utca között fekvő Merkúr palota nem csak eredeti, telefonközpont funkciójáról és a benne állomásozó Prezi.hu-ról ismert, hanem az Apacuka kerthelyiségéről is híres. A passzázson csak azok kelnek át, akik ismerik, hogy itt van lehetőség ilyenre és ezért pont annyira izolálódik a hely a várostól, amennyire éppen jól esik náluk ücsörögni. Konyhájukra a kortárs a jellemző, követik a trendeket és egyre kifinomultabban tálalnak. Az udvar atmoszférájához jócskán hozzátesznek a szobrok is, melyek Kotormán Norbert és Csepregi Balázs művei. Limonádézni, fröccsözni is kellemes náluk.

Apacuka

Facebook
Cím: 
1065 Budapest, Nagymező utca 54.
Nyitvatartás: vasárnap - csütörtök: 16:00 - 23:45, péntek - szombat: 16:00 - 01:00

Figaró Kert

Fotó: Figaró kert

Újlipótváros kellemes helyei nem csak a Pozsonyi útra fókuszálnak – a bohém hangulatú Figaró Kertet a Katona József utca – Borbély utca sarkán találjuk, lombos fák alatt, egy meghatározó kis szökőkúttal a közepén. Nincs nagy lépéstartás az éppen aktuális trendekkel, ami a kialakítását illeti, de pont ezért olyan bájos és kihagyhatatlan hűsölőhely. Szörpöket és magyar kézműves söröket is ihatunk náluk, ha pedig már nem először járunk itt, minden bizonnyal belefutunk egy-két ismerős arcba, hiszen nagy törzsközönséggel, rajongótáborral rendelkező hely a Figaró Kert, amit szerencsére a bezárással fenyegető  rémhírek ellenére még ma is is látogathatunk. A szökőkút kacsái bármilyen élethűek, bizony sosem fognak hápogni. 

Figaró Kert

Facebook
Cím: 
1137 Budapest, Katona József - Borbély utca sarok
Nyitvatartás: hétfő - vasárnap: 8:30 - 22:00

Kuglóf

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Kuglóf Bisztró

1052 Budapest, Piarista köz 1.
Részletek

Remek lokációjú hely a Kuglóf, ahová nem csak reggelizni jó járni, hanem sütizni is, és fekvéséből adódóan meg tudjuk húzni magunkat a kánikula elől, hiszen a Piarista köz boltíve alatt kapott helyet a terasz. Érdemes kipróbálni szendvicseiket, de mi mai napig a buggyantott tojásukra esküszünk. Napközben is jó a kilátás innen, hiszen a Gellért-hegy és az Erzsébet híd tárul elénk, de este talán még hangulatosabb egy fröccs mellett szemlélni naplementét, vagy a csillogó túloldalt.

GáRDEN

Fotó: Polyák Attila / We Love budapest

GáRDEN

1062 Budapest, Andrássy út 82.
Részletek

Új szereplő a budapesti kerthelyiségek körében a GáRDEN, mely gyakorlatilag két udvar egybenyitva, és így két kicsit különböző hangulatot kapunk. Mikor náluk jártunk, volt egy kis Római-partos érzetünk, csak persze Duna nélkül, hiszen az Andrássy úton találjuk a kerteket. A klasszikus limonádézós-sörös-fröccsös és street foodos kínálat mellett arra is lehetőség nyílik, hogy magunknak grillezzünk itt a társaságunkkal. Lássuk be, a főváros sugárútján azért ez egy elég bizarr ötlet, de mégis működik. Még csak most indultak, de sok élő zenés programot, esteket terveznek. Az egyik oldalon a napvitorlák, a másikon pedig a fák miatt sem kell tartanunk a tűző napsugaraktól.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!