A budai Várhegy tetején elterpeszkedő Várnegyed Budapest büszkesége, az UNESCO-s világörökség része. A nagyszájúsággal is összefüggésbe hozott Bécsi kapun átsétálva máris egy múltidéző sétán érezhetjük magunkat. Az ódon falak között olyan kincsek bújnak meg, mint a héttornyú Halászbástya, a színes tetőcserepes Mátyás-templom, a Magyar Nemzeti Levéltár vagy a köztársasági elnök lakhelyéül szolgáló Sándor-palota. A sok látnivaló közepette azért szánjunk időt a pihenésre; gondoskodjunk a napi cukorbevitelünkről a Ruszwurm krémesei segítségével, vagy telepedjünk le egy pohár villányi vörösbor mellé a Baltazár Budapestbe. Ha feltöltődtünk, mindenképp keressük még fel a neves magyar festők műveit felvonultató Magyar Nemzeti Galériát vagy a Hadtörténeti Intézet és Múzeumot.
Éhségünk csillapítására és vizuális élményünk további fokozására pedig olyan nagy hírű éttermek állnak a rendelkezésünkre, mint az Alabárdos, a 21 Étterem vagy a Pierrot Café Restaurant.
A nagy sürgölődésben pedig azért pillantsunk ki a várfalak mögül, hogy ámulatba essünk az alattunk elterülő Várkert Bazár és a „pesti kép” láttán.
Egy esti séta itt kifejezetten ajánlott.

Hasonló tartalmak

Admin mode