Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Élmény és kultúra - Cikkek

Sör, bor, hamburger – 9 gasztrofesztivál tavaszra-nyárra

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

2017. május 16., kedd — Csáki Csaba

Kóstolj a sztárséfek ételeiből, fröccsözz a Duna-parton, pezsgőzz, borozz vagy sörözz és egyél mellé hamburgert – a tavaszból hátralévő néhány nap és a nyár eleje bővelkedik budapesti gasztrofesztiválokban, melyek közül kilencet ajánlunk az alábbiakban.

OTP Bank Gourmet Fesztivál 2017

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiváljának tartott esemény idén az ország mellett a régió éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. A több mint 100 kiállítót felvonultató fesztiválon megkóstolhatod a fővárosi és vidéki éttermek ételei társaságában az ország legjobb borait, söreit, pálinkáit, és persze nem maradnak ki a kínálatból a cukrászdák, gourmet üzletek, sőt a street food sem.

Mikor: május 18-21.
Hol: Millenáris
Mennyiért: 3900 Ft
Bővebben

8. Belga Sörfesztivál

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

A Bálna első emeleti nagytermébe 45 belga sörfőzde hozza el 250-féle sörét, melyek között 65 csapra is kerül. Olyan izgalmas kreációkat kortyolgathatsz, mint a málnás Framboise Boon, a füstös teás Prearis Smokey Li vagy a mézes Lefebvre Barbár. 

Mikor
: május 19-21.
Hol: Bálna Budapest
Mennyiért: 3700 Ft-tól
Bővebben

5. Fröccs Piknik a Duna-parton

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

A piknik fő résztvevője a méltán híres magyar frissítő ital: a fröccs, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által spriccer néven vált ismertté. A borfröccsökön túl italmestereink sörből, pálinkából,és egyéb italokból is készítenek majd nagyszerű spriccereket.

Mikor: május 19-21.
Hol: Goldmann György tér
Mennyiért: Ingyenes
Bővebben

2. Kraft Sörfesztivál

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Az idei évben egy kicsit korábban kezdték a szervezést, hogy az első alkalommal megjelent műhibákat kiküszöböljék a Krafton. A koncepció és a helyszín ugyanaz, ami viszont több, az a sörpad és a sörcsap. A programokat illetően sörök kóstolására, főzdelátogatásra, ismeretterjesztő előadásokra, sörtörténeti kiállításra számíthatsz. 

Mikor: május 19-21.
Hol: Főzdepark
Mennyiért:ingyenes
Bővebben

3. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A négy napon át tartó rendezvényen a magyar kézműves sörök mellett kiemelt szerepet kapnak az import kisüzemi sörök. A fesztiválon megközelítőleg 25 kiállító, több mint 100 típusú csapolt és üveges sörrel készül; chilis, gyömbéres és gyümölcsös; szűretlen búza és világos különlegességekkel. 

Mikor: május 25-28.
Hol: Corvin negyed
Mennyiért: ingyenes
Bővebben

Mátrai Május

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

Ez lesz a Mátrai Borvidék legnagyobb budapesti bemutatkozója, melyen 30 borászat ismerteti újdonságait egy nagyszabású sétáló kóstolón a könnyű, illatos fehérektől, az izgalmas hársokon át a gyümölcsös vörösökig. Május 25-én felfedezheted ezt a sokszínű borvidéket egy különleges helyszínen, a Stefánia Palotában

Mikor: május 25.
Hol: Stefánia Palota
Mennyiért: 3900 Ft
Bővebben

Hamburger Napok

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Idén is megrendezik a Hamburger Napokat, melyeken az éttermek és a legjobb burgerek bemutatása jelenti a fő csapásirányt. Természetesen az ételek mellé jóféle kézműves söröket és pálinkákat, egész napos zenei programot kínálnak, de lesz még Best of Hamburger vándordíj átadás, és hamburger evő verseny. 

Mikor: június 1-4.
Hol: Westend Tetőterasz
Mennyiért: ingyenes
Bővebben

Pezsgő Június Nagykóstoló 2017

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A Pezsgő Június célja, hogy a pezsgőkre, habzó- és gyöngyöző borokra irányítsa a figyelmet. Több mint 150 pezsgő, gyöngyöző- és habzóbor, 40 magyar és 40 nemzetközi pincészet, ingyenes borkollégium, mesterkurzus szerepel többek között az év legpezsgőbb kóstolójának programjában. 

Mikor: június 10.
Hol: Corinthia Hotel Budapest
Mennyiért: 10 900 Ft
Bővebben

Belvárosi Sörfesztivál

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A rendezvényen a legjobb hazai és import sörök, és a legfrissebb kézműves nedűk is felvonulnak, ráadásul nemcsak sörből, street foodból is lehet bőven válogatni. A fesztivál ingyenesen látogatható, csak a fogyasztáshoz szükséges fesztiválpoharat kell megvásárolni. A több mint kétszáz sör között az ország első újhullámos látványsörfőzdéjének söreit is meg lehet kóstolni.

Mikor: június 15-18.
Hol: Szabadság tér
Mennyiért: ingyenes
Bővebben

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!