Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Élmény és kultúra - Cikkek

Ruhagyár, szobrok, Krúdy – 5 program az idei Budapest Art Weekről

Fotó: Sin Olivér

2017. április 18., kedd — We Love Budapest

Április 18-án indul, és hat napon át tart a második Budapest Art Week, amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyetlen, hivatalos képzőművészeti eseménysorozata. Egy karszalaggal több mint 60 helyszín száznál is több programja látogatható a városban. Ajánlunk ötöt a programok közül.

Zene és Kép – tárlatvezetés és épületséta

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A mai Andrássy út 67-71. szám alatt álló három palota egykor a Képzőművészeti Főiskolának, Műcsarnoknak és Zeneakadémiának adott otthont. A művészetek egységének gondolatát eleveníti fel a három épületet együttesen bemutató túra, amely képző- és zeneművészetek szintézisének jegyében zajlik. A látogatók betekintést nyernek a Mintarajziskola másfél évszázados anatómiai szertárába, a Műcsarnok és a Zeneakadémia díszes épületének múltjába. 

Mikor
: április 19., 11:00
Hol: MKE, 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.
Bővebben

Ahol a sárga villamos is jár – köztéri szoborséta

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Ha Budapesten jársz-kelsz, lépten-nyomon szobrokba, emlékművekbe botlasz, amik mellett sietve haladsz el. A szobrok története olykor csak városi legenda, máskor a történelem fontos epizódjára emlékeztet. Túl sok az emlékmű? Nincs idő megnézni őket? Most megállhatsz a szobrok előtt, megismerheted a történetüket. 

Mikor: április 19., 16:00
Hol: Móricz Zsigmond körtér
Bővebben

Tárlatvezetés a Játék a városban című kiállításon

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A város tematikájába berendezett körülbelül 1200 tárgyon keresztül nyomon követheted a játékgyártás történetét, a játék szerepét a gyermek személyiségfejlődésében, az alkalmazott gyártási technológiát, anyaghasználatot, formatervezést.

Mikor: április 20., 15:00
Hol: Óbudai Múzeum
Bővebben

Séta Krúdy Óbudáján – művészet és egy csipet helytörténet

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Óbuda talán leghíresebb szülötte, Krúdy Gyula történeteinek utcáin sétálva ismerkedhetsz  Budapest alternatív kulturális központjával. A séta során eljuthatsz többek között a Krúdy Gyula egykori lakóházában kialakított Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba. 

Mikor: április 21., 14:00
Hol: Kiscelli Múzeum
Bővebben

"Május 1 Ruhagyár mint műterem?” – vezetett műtermi séta

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A séta az egykori ruhagyár zegzugaiban helyet kapott művészműtermekbe vezet. Az Elnök utcai épületkomplexumot közel száz évig katonai, majd civil ruhák tárolására, javítására és gyártására használták. A fénykor a 20. század második felében a Május 1 Ruhagyár (Elegant Május 1 Ruhagyár) idejére esett. A 2000-es években privát kezdeményezésre képzőművészek kaptak lehetőséget itt műterembérlésre és alkotómunkára.

Mikor: április 23., 15:00
Hol: 1089 Budapest, Elnök utca 1.
Bővebben

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!