Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Élmény és kultúra - Cikkek

Premierfilmeket is láthatsz a Corvin Club tetején ezen a nyáron

Fotó: Budapest Rooftop Cinema Facebook-oldala

2017. május 29., hétfő — Csáki Csaba

Nem csupán a kertmozik nyújtanak szabadtéri filmvetítési lehetőségeket Budapesten, hanem a Budapest Rooftop Cinema is, amely – mint a neve is mutatja – tetőteraszra kihelyezett óriásvásznon adja a filmtörténelem klasszikus alkotásait, ettől a szezontól kezdve több újítással.

Corvin Club

1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.
+36 30 751 5200

Az ötödik születésnapját ünneplő Budapest Rooftop Cinema harmadik esztendeje viszi a filmjeit nyáron a Corvin Club tetőteraszára, ahol a klasszikus filmeket – leginkább naplementekor – nem mindennapi látványvilág kíséri. Az idei évad megannyi újítással kezdődik majd június 12-én: a másfajta rendszerre való átállás lehetővé teszi, hogy mostantól nemcsak időtálló klasszikusokat, hanem premierfilmeket is műsorra tűzzenek.

Fotó: Budapest Rooftop Cinema Facebook-oldala

A heti program úgy fog kinézni, hogy hétfőnként kultikus filmekre lehet beülni (a nyitányon a Donnie Darkót vetítik), keddenként Magyarok a háztetőn címmel új sorozat indul, melynek keretében összesen 14 alkotást nézhetsz meg a kortársaktól (Coyote, Kincsem, Brazilok, A martfűi rém) kezdve a örökzöldekig (például Tizedes meg a többiek, Szegénylegények, Szaffi). A vetítéseket 30 perces kedvcsináló, kulisszatitkokkal teli beszélgetések előzik meg, melyekre vendégeket hívnak, többek között rendezőket, színészeket, vágókat.

Fotó: Budapest Rooftop Cinema Facebook-oldala

Szerdánként és péntekenként a premierfilmeké a terep, június 29-től csütörtökönként pedig a Francia Intézet szervezésében a French Rooftop Cinema keretein belül kortárs és klasszikus francia filmekre lehet ropogtatni a kukoricát. A filmek (a magyarok is) eredeti nyelven, angol felirattal mennek majd le. Ettől a szezontól lehetőség lesz elővételben online jegyet váltani, ami gyorsabb és biztos bejutást jelent a vetítésekre, melyekre 900 forintért vásárolhatók belépők.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!