Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Élmény és kultúra - Cikkek

Már teljes az 5. Friss Hús rövidfilmfesztivál teljes programja

Fotó: Friss Hús

2017. március 17., péntek — We Love Budapest

A fesztivál programjának összeállítói idén először külön blokkot szenteltek magyar rendezők külföldön forgatott filmjeinek.

5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

1500 Ft
2017. március 29., szerda 14:00:00
2017. április 2., vasárnap 23:00:00

@ Toldi mozi

1052 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
+36 1 459 5050

A rövidfilmek egyre népszerűbbnek számítanak, ezt bizonyítja az évek óta egyre sikeresebb Friss Hús is. Idén ötödszörre rendezik meg a kisfilmek seregszemléjét, amely programja mostanra vált teljessé. A Toldi moziban március 29. és április 2. között ülhetünk be a filmekre, a repertoárt idén is új nemzetközi és magyar rövidfilmek alkotják. A nemzetközi versenyprogram három blokkra oszlik, a válogatásban olyan filmek szerepelnek majd, mint az idén februárban a Berlinalén bemutatott The Rabbit Hunt, az Európai Filmdíjra jelölt és számos rangos nemzetközi díjjal kitüntetett Small Talk, a Kristály Medve-díjas Balcony, vagy az idei Oscar-díjra jelölt La femme et la TGV és Timecode című filmek.

Fotó: Friss Hús

A magyar programba 36 filmet válogattak be. A Friss Húson láthatjuk először Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című animációs filmjét, amelynek világpremierje az idei Berlinalén volt. Áprily Zoltán Ungvár című történelmi animációját a bristoli Encounters filmfesztiválon már vetítették a nemzetközi közönségnek, de Magyarországon most lesz a premierje. A korábbi rövidfilmjeivel világszerte nagy sikereket arató, két évvel ezelőtti Friss Hús-díjazott Szilágyi Fanni két rövidfilmmel tér vissza a fesztiválra (A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal), de a Friss Húson mutatkozik be Tóth Barnabás, Szabó Simon és Hartung Attila új rövidfilmje is. A fesztivál programjának összeállítói idén először külön blokkot szenteltek magyar rendezők külföldön forgatott filmjeinek. Az animációs és az élő szereplős filmek idén is közös blokkokban, de külön kategóriában versenyeznek.

A folyamatosan frissülő Facebook-oldal a vetítési időpontokkal itt.

Fotó: Friss Hús

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!