Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Élmény és kultúra - Cikkek

Ludwig Goes Pop - Budapestre jönnek a pop art legnagyobbjai

2015. február 17., kedd — We Love Budapest

A Ludwig Múzeumot alapító házaspár, Peter és Irene Ludwig a kontinens egyik legjelentősebb pop art gyűjteményét hozta létre néhány évtizeddel ezelőtt. A 60-as és 70-es évek meghatározó irányzatát napjainkban kezdik újra felfedezni és értelmezni. A várhatóan igazi blockbuster kiállítás néhány hónap múlva Budapesten is látható.

Ludwig Múzeum

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
+36 1 555 3444

A német műgyűjtő házaspár Európában az elsők között ismerte fel a pop art jelentőségét; az általuk alapított múzeumokban így a műfaj leghíresebb művészeinek munkái is megtekinthetőek. Most a hét különböző városban (Köln, Aachen, Koblenz, Basel, Budapest, Bécs, Peking) elhelyezett kollekciók darabjait egyetlen, városról városra vándorló kiállítás keretében mutatják be.

Fotó: Andy Warhol

Ludwig Goes Pop

2900 Ft
2015. október 3., szombat 10:00:00
2016. január 3., vasárnap 0:00:00

@ Ludwig Múzeum

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
+36 1 555 3444

A napokban nyílt meg a bécsi Museum moderner Kunst - Stiftung Ludwig (mumok) kiállítása. A MuseumsGuartier szívében található múzeum - összesen négy szintjén - olyan művészek munkái láthatóak, mint Jasper Johns, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg, Robert Rauschenberg, Tom Wesselmann és Andy Warhol.

A tárlat egyik legjobban várt darabja Claes Oldenburg Mouse Museum című munkája lesz, melyet mérete és komplex felépítése miatt nagyon ritkát láthat a közönség: a tárgyaknak helyet adó két "doboz" önmagában egy fél szintet foglal majd el a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum kiállítóteréből.

Fotó: Tom Wesselmann

Az október 9-én nyitó és 2016. január végéig látható budapesti kiállításra összesen hatvan műtárgy érkezik, melyeknek együttes biztosítási értéke meghaladja az 50 milliárd forintot.

Fotó: Roy Lichtenstein

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!