Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Élmény és kultúra - Cikkek

Koncert, punkzsúr, vásár – alternatív programok március 15-ére

2017. március 14., kedd — Csáki Csaba

Idén kibabrált velünk a naptár a nemzeti ünneppel azzal, hogy a hét közepére esik. Ennek ellenére nem áll le az élet szerdán sem Budapesten, ajánlunk néhány programot a nosztalgiavillamosozástól az akusztikus punkzsúron át a filmvetítésig.

Fegyverszünet

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Körúti szurkolói felvonulás egy győztes válogatott focimeccs után az Eb idején, összefogás a gáton a dunai árvíz idején – olyan pillanatok voltak, amikor megszűntek azok a gondolatok, hogy a tömegben ki a pesti és ki a vidéki, hogy ki miben hisz, hogy ki öreg vagy fiatal, stb. A Fegyverszüneten félreteheted a problémákat és azokkal foglalkozhatsz, ami igazán érdekel. 

Hol: Impostor
Mennyiért: ingyenes
Bővebben az eseményről

Petőfi Sándor gatyába táncol 

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Ez nem egy zenés forradalmi este kokárdában, hanem vásár. Szerdán a Toldi Klubban olyan kiállítóktól vásárolhatsz különféle portékákat, mint a Verkstaden, a Konfekció, Holy Olga vagy a Cocoon Manufaktúra, hogy Kegytárgyas Feriről ne is beszéljünk. 

Hol: Toldi Klub
Mennyiért: ingyenes
Bővebben az eseményről

Random szerda

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével 2005 és 2010 között a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatta fel. A jammelés hagyományain alapuló sorozat gyorsan meghódította a város improvizatív zenére nyitott közönségét. Barabás Lőrinc a BJC-ben ezt a hagyományt eleveníti fel 15-én.

Hol: Budapest Jazz Klub
Mennyiért: 1800 Ft
Bővebben az eseményről

Run Over Dogs

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

2017 első Run Over Dogs koncertje Budapesten pont a nemzeti ünnepen lesz, az évfordulóra való tekintettel sok-sok vendégfellépővel. A banda hangzásában kitekert, fuzzos témák, pszichedelikus riffek dominálnak, zenéjüket leginkább a desert rock stíluselemeivel lehet körülírni.

Hol:
A38 Hajó
Mennyiért: 1500 Ft
Bővebben az eseményről

Akusztikus forradalom: ingyenes punkzsúr

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A Dob utcai forradalom alkalmával fényes nappal ihatsz, közösségben eheted a kolbászt, miközben punkzenészek akusztikus koncerteket adnak. A március 15-ei mókára vihetsz kutyát és gyereket is, ha van. 

Hol: ELLÁTÓház
Mennyiért: ingyenes
Bővebben az eseményről

Nosztalgiavillamos

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A nemzeti ünnepen nosztalgia villamos közlekedik Újbuda-központ és Kamaraerdő között. A nap folyamán négyszer indul el a városból a szerelvény a 41-es villamos megállójából (először 10:05-kor, utoljára 14:20-kor), melyre felnőttek 500 forintért, gyerekek 300 Ft-ért válthatnak jegyet. 

Hol: Újbuda-központ, Kamaraerdő
Mennyiért: felnőtt 500 Ft, gyerek 300 Ft, hat év alatt és 65 év felett díjmentes
Bővebben

Hip to the Game Season Opening

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Az élő hiphop jam session szerdánként jelentkezik, ezúttal új helyszínről, az Akácfa utcában nyíló Instantból a SoulClap Budapesttel, a Slow Village MC-kkel. Ez a héten Jónás Vera, MC Kemon és NB vendégeskedésével.

Hol: Instant
Mennyiért: Ingyenes
Bővebben az eseményről

Holt költők társasága 

Ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életre szóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A filmtörténeti klasszikust Robin Williams főszereplésével a Bemben vetítik. 

Hol: Bem Mozi
Mennyiért: 1000 Ft
Bővebben az eseményről

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!