Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Élmény és kultúra - Cikkek

Hétvégi programajánló (05.25–28.)

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

2017. május 25., csütörtök — Csáki Csaba

Csütörtökön kulturálisan, pénteken zeneileg, szombaton bulikat tekintve, vasárnap pedig inkább nyugalomban erős line uppal érkezik a tavasz utolsó hétvégéjének programajánlata.

Csütörtök

A rendhagyó, 2x45 perces, szabadtéri Cultivo inspirációja a Forbes által idén először összeállított Urban 100 lista lesz, melyen olyan emberek kaptak helyet, akik valamilyen formában meghatározót alkottak a város életében. Vendégek: Finta Sándor (építész), Hlatky-Schlichter Hubert (tulajdonos – Kiosk, Babel, Terasz), Klementz Kata (alapító – Loffice Budapest), Papp Regina (főszerkesztő – We Love Budapest), Ráday Dávid (kreatív igazgató – Sziget), Zsendovits Ábel (tulajdonos – Szimpla).

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Nehéz úgy szemlélni a kakaótermesztés, csokoládégyártás és –fogyasztás relikviáit, hogy közben összefut a nyál a szánkban, és korog a gyomrunk. A Szamos úgy döntött, kisegíti a sóvárgó vendégeket, és a Kossuth téren található Csokoládémúzeumában kóstolással egybekötött tárlatvezetést kínál. A forró csokiban ugyan nem úszkáltunk, de azért telítődtünk édes ízekkel.

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

folk az egyik legéletképesebb, folyamatos fejlődésben, változásban lévő műfaj, amelyből megannyi más stílus is táplálkozik újra és újra gazdagítva egymást. Az idei Budapest Folk Fest sztárvendége a török BaBaZuLa, a lengyel Dikanda, a román Mahala Rai Banda és a Nadara, együtt lép fel a legendás makedón gitáros, Vlatko Stefanovski és a bolgár fúvosfenomén, Theodosii Spassov.

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

A négy napon át tartó 3. Corvin Szezonnyitó Sörfesztiválon a magyar kézműves sörök mellett kiemelt szerepet kapnak az import kisüzemi sörök is. A rendezvényen megközelítőleg 25 kiállító, több mint 100 típusú csapolt és üveges sörrel készülnek.

Grenma által játszott gyors, dallamos skatepunk dalok talán komolyodtak az évek során, de semmit nem vesztettek lendületükből – hogy így van-e még, kiderül május 25-én a BarbaNegra Trackben.

Péntek

Summer For Youth nyári programsorozat szervező csapata szombaton számháborút rendez a Margitszigeten melyre mindenkit várnak, aki csak egy délutánt szeretne a szabadban játszani.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Új vonzerővel bővült az újbudai Bikás park. A futók, játszótérre járók, kutyások és a szabadba vágyók kedvenc XI. kerületi találkozó helyén nyílt meg a Soleil Bistro, ami eggyel több indokot ad a Bikás felkeresésére. Ellátogattunk a néhány éve újjászületett közpark kortárs épületében megbúvó debütáló teraszos egységbe.

ELTE Filmszemle 2017


2017. május 26., péntek 18:00:00
2017. május 26., péntek 22:00:00

@ Toldi mozi

1052 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
+36 1 224 5650

Az ELTE Filmszemlére egy műfajilag színes filmválogatással készültek az ELTE Filmtudomány Tanszékének végzős hallgatói, akik közül sokan most először mutatják be filmjeiket nagyobb közönség előtt. A rövidfilmek egy része a dark comedy, mese, álomfilm, állapotfilm, kisrealista már-már thriller műfajok hatásmechanizmusait lendíti működésbe, másik részükben hagyományosabb drámai eseményszálak bontakoznak ki.

Május 26-án egy estére ismét átveszi a teret a zene a mélygarázsban, hiszen a tavalyi nagy siker után idén újra megrendezi rendhagyó tehetségkutatójátMüpa, melynek célja lehetőséget és teret adni a feltörekvő zenekaroknak.

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Május 26-án évadnyitó Normafa Open Air lesz, ahol Palotai Zsolt 56. születésnapja mellett a 10 éves Open Air-t is ünnepelheted. A buli tiszteletére a kötelező hazai csapatokon kívül jelentős külföldi kontingens is érkezik.

Szombat

Egy nap, amikor minden a gyerekekről szól: május utolsó hétvégéjén a nemzetközi gyereknap alkalmából egymást érik a különféle programok, melyek egész napra lekötik a kicsik energiáit. A budapesti lehetőségekből válogattunk.

Napozó aranykapuja napkeltétől számított 255. percétől vár szombaton délelőtt. Ugorj fejest a türkizkék vízbe, fröcskölj szivárványt vagy futkározz lepkéket kergetve a csillebérci focipályán!

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Május 27-én rendezik meg az ötödik StreetWorkout világbajnoki selejtezőt a Magyar Street Workout Egyesület, a HardBodyHang és a Budapest Urban Games szervezésében. A verseny tétje a moszkvai világbajnokságra való kijutás.

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeztek meg a különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba a Várkert Bazárban.

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Kevés olyan ember van Magyarországon, aki ne szeretné a Bud Spencer és Terence Hill páros filmjeit. A tény okán rendezik meg az első Bud Spencer és Terence Hill Napot a Dürer Kertben, melyen a fő attrakció a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar koncertje lesz.

A Scooter nevéhez számos kitörölhetetlen sláger fűződik, melyeket egy kora nyári bulin hallhatsz újra a fővárosban, méghozzá május 27-én a Budapest Parkban.

Tevo Howard egyike azoknak, akik olyan méltósággal nyúlnak a műfaj örökségéhez, hogy a legfrissebb zenéi is bármikor beleilleszkednek a legendás pillanatok közé, úgy, hogy észre sem vesszük. Sok dobgép, és még több soul várható a LARM-ban.

Fotó: Az esemény Facebook-oldala

Wonder Woman, azaz csodacsajok az Ötkertben. Ha szombaton este Wonder Woman jelmezben mész az Official partyra, egy üveg ajándék pezsgőt kapsz ajándékba.

Vasárnap

Májusban dupláz Magyarország kedvenc design vására, a WAMP, így május 14-e után és 28-án is találkozhatsz a hazai tervezők legválogatottabb termékeivel az Erzsébet téren. Ezúttal a kiegészítőkön lesz a hangsúly, de nem lesz hiány a kisszériás tavaszi-nyári kollekciók legújabb darabjaiból sem.

Fotó: Polyák Attila / We Love Budapest

A Jászai tér környéke az alternatív étkezőknek valóságos paradicsom, van itt humuszbár, vegán pékség és vegetáriánus étkezde is. A Tökmag tovább bővíti ezek sorát a gyorsan a vendég elé rakható étkekkel, szendvicsekkel, hamburgerekkel, laktató levesekkel szélesítve a kínálatot. Egy hete nyílt, de mi már többször is bekukkantottunk az egykori kávézó helyén nyílt vegán szigetre.

HelloRómai - PartiFeszt egy egész nyáron át tartó fesztivál, amit veletek együtt szerveznek a Római 3,2 km hosszú fövenyén, hogy együtt éljétek meg a part szépségeit. A nyitóbulin többek között piknikre, barkácsolásra és installáció-készítésre is számítani kell.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!