Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Élmény és kultúra - Cikkek

Ezeken a helyeken mozizhatsz a szabadban idén nyáron

Fotó: Fellini Facebook / Kovács László Zoltán

2016. június 23., csütörtök — Pákozdi Nóra

Sokszor "bezzegrégen"-ezünk azért, mert a fiatalabb generációk már csak az amerikai filmekből tudhatják meg, milyen is volt beparkolni a többi autó közé, hogy aztán egy bizonyos frekvencián, silányabb hangminőség mellett, de összebújva, a kocsiban végignézzünk egy filmet. Az autósmozik ideje sajnos lejárt, vannak viszont helyettük pop-up jellegű, vagyis itt-ott felbukkanó terasz/rooftop mozik, kertes lehetőségek, ahol jó idő esetén naplemente után filmezhetünk popcornnal, fröccsel, jó társasággal, friss levegőn, a lehető leghangulatosabban. Megmutatjuk ezeket az opciókat.

A kifejezetten kültéri mozizásra szakosodott társaságok/helyek azért is szerethetőek, mert az aktuális filmsikerek helyett legtöbbször egy tematikát követnek, régi kedvencekhez, kultfilmekhez nyúlnak vissza. A legjobb alkalom, hogy olyan partnerrel nézzünk a szabad ég alatt egyes műveket, aki valamiért sosem látott egy-egy korszakalkotó filmet, klasszikust. A Facebook-oldalakról hétről hétre tájékozódhatunk, hogy éppen milyen filmet játszanak, melyik helyszínen.

Budapest Rooftop Cinema

Évek óta élen járnak a pop-up, különböző helyeken hirdetett filmezéseikkel. Nem csak nagy kedvenceket vetítenek, műkedvelőknek a speciálisnak mondható "Trash Movie Night" is egy jó választás. Vetítettek már a Napozóban, az Anker't-ben, vendégeskednek a PONTOON kultfilmes vasárnap estéin, mégis a csütörtöki Corvin Clubos filmezéseik a legnépszerűbbek, már évek óta. Érkezési sorrendben foglalhatjuk el a helyeket, így érdemes nem az utolsó pillanatban beesni a Budapest Rooftop Cinema estjeire. Popcorn kapható.

Budapest Rooftop Cinema Facebook

Kertmozi Truck

Hajógyári-szigeti kertmozi

1033 Budapest, Hajógyári-sziget 410.
Részletek

A Hajógyári-szigeten működik a Kertmozi, ahol székek helyett a fűben fekve figyelhetjük a nagy betonfelületre vetített filmeket. Romantikus élmény piknikszerűen ülni-feküdni a gyepen. Az alkalmakra 2000 forint a belépő, amelyért korlátlan popcornfogyasztás is dukál. Falatokkal, szendvicsekkel 2016 nyarán a Pázsit készül, ami garantálja a jó minőséget. Szerencsés, hogy a Golftanyán rengetegen elférünk, nem kell verekedni a helyekért. Továbbá a kutyusokat is szívesen látják. A Kertmozi Truck csapat másik 2016-os helyszíne a Várkert Bazár

Kertmozi Truck Facebook

Tranzit Kertmozi

Fotó: Tranzit

Tranzit Art Café

1114 Budapest, Bukarest utca 3.
Részletek

Június végétől indult be a Tranzit Art Café kertmozija, mely nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is kedvez. Hétfőn este 20:00-tól kezdődnek a hagyományos filmek, míg szerdánként 19:00-től a kicsiknek szóló filmeket, meséket játszanak a hely teraszán. Részletes programot az Alibi Filmklub Facebook-oldalán találunk.

Fellini Római Kultúrbisztró

Fotó: Fellini Facebook / Kovács László Zoltán

Fellini Római Kultúrbisztró

1039 Budapest, Kossuth Lajos Üdülőpart 5.
Részletek

Duna-parti nyári filmezés Budapest egyik legbájosabb helyén? Mindig telt házzal képzeljük el a Fellini ingyenes mozijait, hiszen a Római-part kedvenc helye nem csak filmes időkben üzemel nagy tömegekkel. A belga sörválaszték mindig csábító, filmek mellé különösen.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!