Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Élmény és kultúra - Cikkek

Ezek voltak a We Love Budapest legolvasottabb cikkei 2016-ban

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

2016. december 19., hétfő — Csáki Csaba

Tavaly ilyenkor "gyerekes", hamburgeres és archetípusos témák végeztek a We Love Budapest év végi, legolvasottabb cikkeit összegyűjtő listájának dobogóján, idén viszont teljesen másfajta anyagok lettek a legnépszerűbbek.

#10 Nyolc különleges játszótér, amiért megéri Budapesten gyereknek lenni

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Ez egy igazi tavaszi téma meglepő módon főleg kisgyerekes családoknak. Ebben az összeállításban 8 mesejátszóteret gyűjtöttünk össze a város különböző pontjain; van köztük olyan, amely igényes környezettel bír, másik csúszdával, míg némelyikben szabadtéri kondipark és esetenként állatkert is található.

#9 145 éves építészeti remekmű Kőbánya alatt – ilyen a Kőbányai víztározó

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Kőbánya sokkal izgalmasabb környék, mint gondolnánk: a Dreher Sörgyáron, egykori Globus Konzervgyáron, az összesen 35 kilométer hosszú pincerendszeren kívül is találunk bőven érdekességeket. Ilyen például a Fővárosi Vízművek legrégebbi, ma is működő létesítménye, az 1868-71 között megépült víztározó, mely minden évben csak egyetlen napra válik látogathatóvá a nagyközönség számára. Mi is ellátogattunk oda és a sztorik mellett látványos képekkel mutattuk be a helyet.

#8 Grandiózus Picasso–kiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Galériában

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

Mivel a világ bármely részén tolonganának egy ilyen kiállítás megrendezéséért, így túlzás nélkül óriási szó, hogy a Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée national Picasso együttműködésének eredményeként egy ilyen tárlatot sikerült a városba csábítani áprilisban. És nem csoda, hogy az elmúlt század egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb hatású művészének budapesti kiállítását bemutató cikkünkre ennyien voltatok kíváncsiak.

#7 Budapesti bakancslista – 20 dolog, amit csinálj a nyáron

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Nyáron kezdtünk el évszakokra bontott bakancslistákat gyártani, azaz összegyűjtöttünk egy rakás programot, hogy mit csinálj Budapesten az adott időszakban. Az első és igen csak sikeres ilyet az őszi, végül a téli követte – utóbbi néhány, azóta már "megtörtént esetet" leszámítva még mindig aktuális, szóval melegen ajánljuk a hidegre.

#6 Sajttortázó nyílt a Nagykörúton – Say Cheese!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Egy levesező vagy tésztázó nyitására ritkán kapjuk fel a fejünket, na de ha sajttortázót alapított valaki, arra igen. Októberben Say Cheese! néven indult útjára a sajttorta-forradalom Budapesten; a Nagykörúton található kis üzletben befőttesüvegben árulják a különféle kreálmányokat a brownie alapú, meggyestől a vajkekszes málnás-manduláson át zabkekszes karamell- banánosig.

#5 Ilyen nincs és mégis van: fagylalttal töltött kürtőskalács

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

Tovább robogva az édességvonaton, utánajártunk, tényleg létezik-e és lehet-e Budapesten kapni a töltött kürtőskalácsot. Létezik, lehet, és meg is kóstoltuk a szabadalmi joggal védett Töltött Kürtőst, melynek habos verziója valamivel könnyedebb, mert nem éreztük annyira édesnek a csokis-banános tejszínhabbal megrakott változatot, mint az eperöntettel csurgatott vaníliafagylaltosat. Egyébként almás-fahéjas és nutellás-tejszínhabos is létezik még, egy százassal olcsóbban, a fagyishoz képest.

#4 20 teraszos hely 2016 nyári szezonjára

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

Szerencsére a budapesti nyarat temérdek szuper helyen ünnepelhetjük: pazar kilátással, sok ismerőssel, jó borokkal, színes székeken ülve, gömbizzók fényében, néha nagy bulikba torkolt eseményeken. Teraszos összeállításunkban a még mindig hangulatos romkocsma ugyanúgy megtalálható volt, mint a topszálloda tetőterasza, a strandból kertté változott szórakozóhely, a bohémtanya vagy a sok kávézóval/kocsmával benépesült, közkedvelt tér.

#3 Ilyen, mikor Ryan Gosling vizes öltönyben kávézik a Gellért medencéjében

Fotó: GQ magazin Twitter-oldala

A GQ szerint a legjóképűbb, legszellemesebb színész a magazin számára állt/ült be különböző pózokba és helyszínekre Budapesten, többek között lazán ücsörög mezítláb a Gellért Fürdő kőpadján, öltönynadrágban és fehér ingben. Ha Ryan Gosling mindezt legalább havonta egyszer megtette volna különböző ikonikus fővárosi helyszíneken, egyes egyedül ő szerepelne ezen toplista mind a 10 helyén.

#2 Itt nézz meccset Budapesten a foci Eb ideje alatt!

Fotó: Bódis Krisztián / We Love Budapest

Az idei labdarúgó-Európa-bajnokság azért volt különleges nekünk magyaroknak, mert 44 év után végre nem csak a tévé előtt nézték a tornát a válogatott játékosaink. Gyakorlatilag az összes budapesti vendéglátóhely megtelt a mieink mérkőzései idejére, pedig mi csak a szabadtériek közül ajánlottunk 14-et.

#1 Budapest 2016: így változik a város idén

Fotó: Tiba Építész Stúdió

Jó pár dolog épült idén és fog is még a következő években a városban. Alaposan körbenéztünk még a 2016-os év elején, és összegyűjtöttük, hogy milyen fejlesztések várhatók a közeli és távolabbi jövőben a fővárosban. A látványtervekkel alaposan telepakolt gigantikus anyag lett a We Love Budapest legolvasottabb cikke ebben az esztendőben.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!