Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Élmény és kultúra - Cikkek

Einfach Berlin 2014 - Berlin újra a városba költözik

Fotó: Einfach Berlin

2014. július 22., kedd — Pákozdi Nóra

Ha azt mondjuk, Einfach Berlin, sokunknak a letisztult logó, a városban szétszórt matricák és a Telep előtt fröccsöző fiatalok pólóinak mintája jut eszünkbe. Pedig egy rendezvényről beszélünk, ami mellé egész brand és életérzés társult. Július 25-28-ig tart majd a szemnek-szájnak-fülnek kedves, Budapest-Berlin barátságot erősítő összművészeti urban fesztivál.

Telep

1075 Budapest, Madách Imre út 8.
+36 30 633 3608

Berlin egyre élhetőbb és fiatalosabb várossá válik, tehát ez az első közös pontja Budapesttel. Fiatal művészek, zenészek, gasztronómiával foglalkozó emberek alkotnak befogadó, nyitott, kreatív masszát a német és a magyar fővárosban is. Ahogy tavalyi interjúnkban elmondták az EINFACH BERLIN-es srácok, sok személyes élményük, emlékük van, mely Berlinhez köthető és nagyon szívesen átadják ezt az érzést barátaiknak, ismerőseiknek, környezetüknek és az erre fogékony ismeretleneknek is. A közös élmények és a nyitottság jegyében jött létre ez a városi fesztivál.  A szervezők szerint Budapest lehet az új Berlin, ami jelen pillanatban egy nagy dicséret és piros pont fejlődő fővárosunknak.

Fotó: iambarnie

Az EINFACH BERLIN 2014-es rendezvénye ugyan olyan koncepcióra épül, mint a tavalyi: több helyszínen, különböző jellegű programok várják majd azokat, akiknek a fesztiválozás nem feltétlenül jelenti az óriási partysátrakban való , vagy gigantikus színpadok előtti tombolást. Bár kraftos bulik ugyanúgy lesznek, mint 2013-ban, ez egy olyan program, ami kötelezettségek és korlátok nélkül nyújt közösségi élményt.

Pénteken, a Telep Galériában egy kiállítással nyitják meg a fesztivált, este pedig egy, a berlini éjszakai életet Budapestre hozó elektronikus zenei programmal készülnek az Akváriumban. Szombaton a Hotel Nomuriba egy "házibulira" invitálják a fiatalokat, vasárnap pedig a Dürlin Kertben lazíthatnak a hétvége alatt megfáradt bulizók. Hétfőn az A38 hajón lesz az EINFACH BERLIN záróeseménye, már ami a 2014-es évet illeti. Mind a négy napot körülöleli majd a gasztronómia szeretete is, a Telep melletti Konyha lesz az EINFACH BERLIN gasztroközpontja. Újdonság, hogy idén a Budapest TukTuk kis Ape robogóival kedvezményesen lehet majd utazni a fesztivál helyszínei között.

A hidegebb hónapokra úgy tűnik maradnak a kapucnis, feliratos pulcsik és maga, a mozgalom origója, a Telep. Ezen a hétvégén viszont a tavalyinál is több résztvevőre számítanak.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!