Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Élmény és kultúra - Cikkek

A legjobb kirándulóhelyek kutyával Budapesten és környékén

Fotó: Zboznovits Lilla

2017. június 8., csütörtök — Pákozdi Nóra

Kutyával kirándulni még nagyobb élmény, nemcsak azért, mert plusz mozgásra sarkall legjobb barátunk, mert nagyon boldog lesz tőle és otthon aztán azonnal eldől, hanem azért is, mert az ő szemszögéből is vizsgálhatjuk az eddig csupán emberi léptékkel bemért helyeket. Sőt, a többi kutyással és kutyával is ismerkedhetünk, ami szintén klassz dolog. Ne lustálkodjunk hát, és néha a szokásos parkkör, háztömb kerülgetése helyett készüljünk fel egy nagyobb kirándulásra! Labdával, friss vízzel, pórázzal a kézben.

Harangvölgy

Fotó: terep-jaro.blogspot.hu

A 155-ös busz végállomásánál találjuk a kedves nevű rétet. Közel van a Libegő (ezt inkább kutya nélkül válasszuk), és azoknak is megfelelő célpont, akik annyira nem szeretik a tömeget a hétvégi napokon. A Normafa egy órányira van innen, így egy nagyobb sétával oda is átmehetünk, hogy aztán sok-sok kutyával találkozzunk a kevésbé zsúfolt rét után.

Tündér-szikla

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Mind a Zugligeti útról, mind a Tündérhegyi útról megközelíthető a szikla, melyet simán körbejárhatunk aktívabb kutyusokkal is. Pihenőhelyeket, sőt grillezésre alkalmas kiépített infrastruktúrát is találunk itt, így akár egész napos program is lehet.

Hármashatár-hegy és pesthidegkúti vitorlázó repülőtér 

Fotó: Zboznovits Lilla

Hármashatár-hegy

1030 Budapest, Hármashatárhegyi út 1.
Részletek

A Szépvölgyi út tetejéről és a Hűvösvölgyi végállomás felől is megközelíthető kirándulóhelyek. Mindig sok a kutyás, akik aztán frizbizéssel, labdázással ütik el az időt. Ha már erre járunk, a naplementét se hagyjuk ki.

Ferenc-hegy

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A Kolosy tértől mindössze 15 perces buszútra (29, 11 vagy 111-es buszok) található a Ferenc-hegy, melyet leginkább a közelben lakók használnak kutyasétáltatásra, ideális fekvése miatt. Ha nincs időnk nagyobb túrára, érdemes erre indulnunk, és 1-1,5 órát eltölteni itt.

Pilisi Parkerdő, Hideg-völgy

Fotó: Pilisi Parkerdő Facebook / Csonth László

A Csergezán Pál-kilátó a Budai-hegység legmagasabb pontján, 559 méteren található. Ide 2,5 kilométeres zöld háromszöggel jelzett út vezet, a Hideg-völgyben, ami kutyával is jó sétaútvonal lehet. Az Erzsébet Büfében házias ízekkel lakhatunk jól túránk végén.

Visegrád, Apátkúti-völgy

Pilisszentlászló és Visegrád között találjuk az Apátkúti-völgyet, mely a Pilis egyik legfestőibb szurdoka. Halastó, vízesés, források, vadászház és pisztrángos is színesíti utunkat, ahol a nagy melegben is árnyat ad az erdő.

Budajenő-Telki 

Fotó: Telki.hu

Pest megyében maradva az Öreg Tölgy tanösvényen csaknem 3 km-es szakaszán is sétálhatunk egy nagyot. Az ösvényen 9 táblát is találunk, mely bemutatja az állat- és növényvilágot és persze a 250 éves mohos tölgyet, melyről az ösvény a nevét kapta. Rövid, ám annál változatosabb túra.

Merzse-mocsár

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A XVII. kerületi mocsaras vidékén vadászkutyákkal óvatosan haladjunk, hiszen a madárvilág hamar felkeltheti érdeklődésüket. A Merzsén sok kutyással találkozhatunk, és a hegyes-völgyes területek helyett itt egy lápvilágot is megmutathatunk kedvencünknek.

Szentendrei-sziget

Fotó: Wikipedia

Igazi kikapcsolódás azoknak a kutyusoknak, akiknek nem kell kétszer mondani, hogy bemerészkedjenek a vízbe, hanem azonnal megmártóznak. A sziget északi csücskénél ugyanis szabad a gazda, amit rengetegen ki is használnak melegebb időben.

Hajógyári-sziget

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget)

1033 Budapest, Óbudai-sziget
Részletek

Kutyás szempontból is fontos hely a Hajógyári, ahol sok rendezvényt is jegyeznek, úgy, mint frizbibajnokságok, találkozók, kihelyezett kutyaiskolás foglalkozások. Ahol augusztusban a legnagyobb fesztivál színpadai állnak, ott év közben jót kirándulhatunk négylábúakkal is. Az északi csücsöknél valóságos "kutyastrandot" találunk. 

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!