Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Élmény és kultúra - Cikkek

7 nagy rendezvényhelyszín Budapesten, ahol ingyen vagy olcsón szórakozhatunk

Fotó: Krisztian Bodis/We Love Budapest

2015. március 23., hétfő — Robertson Nick

A klasszikus operaelőadásoktól kezdve a kísérleti DJ szettekig millióféle szórakoztató programon vehetünk részt az alábbi budapesti rendezvényhelyszíneken, és mindezért maximum 1000 forintot kell kiperkálnunk. Persze az olcsó jegyek többnyire a legmagasabban lévő erkély leghátsó sorába vagy egy még teljesen ismeretlen előadó koncertjére szólnak, de ha egy koktél áránál kevesebbért nézhetünk meg egy igazán ütős show-t, nem mondhatjuk, hogy nem érte meg a pénzét - hát még akkor, ha ingyen jutottunk be.

A38

Fotó: A38

A38

1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő
Részletek

Annak idején a Lonely Planet a világ legjobb bárjának nyilvánította a hajót, talán részben pont azért, mert gyakran vannak teljesen ingyenes programok - például alternatív magyar bandák koncertjeit hallgathatjuk meg a koncertteremben vagy épp a vízre néző kiállítótérben. Ha kijön a jó idő, a panorámás teraszra is költöztetnek szuper koncerteket, amiket már pár száz forintért meg lehet nézni, kedd esténként pedig a „Random Trip” sorozat keretén belül népszerű magyar előadók lépnek fel a legváratlanabb párosításokban.

Akvárium Klub

Fotó: Bódis Krisztián/We Love Budapest

Akvárium Klub

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.
Részletek

A Budapest legközpontibb klubja körüli parkban minden este rengetegen üldögélnek, hogy elcsípjék a bentről kiszűrődő hangokat. Gyakran viszont úgyis leszállhatunk a föld alatti termekbe, hogy nem kell utána a következő fizetésig száraz kenyéren élnünk: a Volt Music Bárban a világ minden tájáról érkező, izgalmas DJ-k és zenekarok szórakoztatják a nagyérdeműt akár 500 forintért, a NagyHallban tartott rendezvényekre pedig gyakran 1000 forintos jegyeket is lehet váltani elővételben, igaz, ezek általában gyorsan elfogynak.

Budapest Jazz Club

Fotó: Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.
Részletek

Sok világhírű jazzista zseni jutott már el ebbe a félhomályba burkolózó koncertklubba európai turnéja során, és bár annak, aki ezeket a performanszokat szeretné látni, néha kicsit mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, csüggedésre semmi ok: hétfőn és szerdán este 10-től, pénteken és szombaton pedig fél 11-től élő jammelést nézhetünk ingyen, viszont arra érdemes felkészülni, hogy a jó helyek hamar megtelnek. A diákok különösen szerencsés helyzetben vannak, hiszen a legnagyobb magyar virtuózok koncertjeire kedvezményes, 800-1000 forintos jegyet válthatnak.

Budapest Music Center

Fotó: Budapest Music Center

Budapest Music Center (BMC)

1093 Budapest, Mátyás utca 8.
Részletek

Legyen szó klasszikus kamarazenéről vagy avantgárd jazzről, külföldi vagy magyar zenekarokról, ez a kiváló akusztikájú, színes, letisztult, modern dizájnú klub mindnek teret ad. Ingyenes programok bő kínálata várja a látogatókat, főleg a Opus Jazz Clubban, ahol nem árt előre asztalt foglalni. Az italok ára eléggé baráti, ennek köszönhetően a hely egyre népszerűbb a kevés pénzből iszogatók körében.

Operaház

Fotó: Bódis Krisztián/We Love Budapest

Magyar Állami Operaház

1061 Budapest, Andrássy út 22.
Részletek

Ahhoz képest, hogy a patinás Operaházat, Budapest legcsodálatosabb épületét, számtalan fantasztikus műalkotás díszíti, eléggé elképesztő, hogy a legtöbb előadásra már egy kebab áránál olcsóbban is vásárolhatunk jegyet. A felső erkély két oldalán 300 és 600 forint közötti összegért foglalhatunk helyet, és bár ha itt ülünk, lemondhatunk a tökéletes akusztikai élményről, sőt a színpad látványáról is, már azért is megéri kicsengetni az aprópénzt, hogy láthassuk a lenyűgöző épületbelsőt.

Liszt Ferenc Zeneakadémia

Fotó: Darabos György/Liszt Akadémia

Liszt Ferenc Zeneakadémia

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.
Részletek

Ez a nemrég felújított, csodálatos szecessziós épület sok magyar zenész kedves alma matere, és a képzés végén esedékes vizsgakoncerteken az énekművészek, zongoristák, sőt akár egész zenekart vezénylő karmesterek előadását a professzorokkal együtt bárki ingyen megnézheti. A zenén kívül maradandó élményt nyújtanak az akadémia díszes mozaikjai és szobrai, valamint az ólomüveg ablakok - a Nagyteremben találhatók például különösen káprázatosak.

Művészetek Palotája

Fotó: Művészetek Palotája

Müpa

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
Részletek

Magyarország első számú előadó-művészeti központja a modern építészet remekműve, amelyben több koncertterem is helyet kapott, például az impozáns Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem. Gyakran rendeznek itt ingyenes programokat, amilyen a Hangulatkoncert sorozat is: a változatos tematikájú előadások keretében fiatal jazzmuzsikusok, klasszikus és népzenészek mutatkozhatnak be. Ezen kívül számos fesztivál és különleges rendezvény kínál alkalmat arra, hogy maximum 1000 forintért nézhessünk meg igazán professzionális produkciókat, mondjuk, egy modern cirkuszi show-t vagy egy egészen egyedülálló modern táncprodukciót.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!