Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

6 hüttehangulatú hely, ahol elbújhatsz a hideg elől

Vannak, akik szeretik a telet, és vannak, akik még jobban szeretik meleg, fűtött szobából nézni – az alábbi helyeket főleg nekik ajánljuk. Sípályát idéző ételekkel, gőzölgő italokkal, szép kilátással és kellemes meleggel várnak a hüttehangulatú helyek.

1. Kis Tirol Fogadó

A XVI. kerületi étterem mindent hoz, amit egy osztrák fogadótól elvárunk, csak a sípálya hiányzik mellőle. A 2003-ban épült fogadó családi étterem, kedves, békebeli kiszolgálásra, a felső teremben pedig – különösen télen – hamisítatlan hüttehangulatra számítsunk. Ha a fabelső, a kandalló és a berendezés nem lenne elég, akkor érdemes szétnézni az étlapon is: bajor májgombócleves, perec, csülök, spätzle, kaisersmarni, almás rétes és természetesen gőzgombóc is van a kínálatban. 

 • 1161 Budapest, Batthyány utca 74.
 • Facebook

2. 360 Bar

Fiatalkorunk egyik kedvenc törzshelyéről télen is páratlan látványt nyújt Budapest. A füstölgő kémények, a szupernarancsárga naplementék, a szikrázó kék egek és a ködös délutánok látványa még vonzóbb, ha egy fűtött igluból nézzük. Az átlátszó, fűtött műanyag kupolákban igazi kuckózós hangulat uralkodik, és ezt csak emelni tudjuk, ha megnézzük a téli étlapot. Nem a klasszikus osztráksípálya-fogások vannak, de aki azt állítja, hogy a fondü nem az egyik legtökéletesebb lélekmelegítő fogás, az vagy viccel, vagy még nem próbálta. A fondü mellett tartanak még egy melegítő olvasztott sajtos ételt és egy jó kis mac and cheese-t is a sajtosság jegyében, de a desszertek között is akad pár vérforraló szezonális finomság. 

 • 1061 Budapest, Andrássy út 39.
 • Facebook

3. Zsindelyes Vendéglő

A Dobogókőn lévő, Makovecz tervezte vendéglő minden bizonnyal az egyik legkuckózósabb hely Budapest vonzáskörzetében. Mindegy, hogy egy komoly túrára vagy csak egy órára érkeztünk, hogy gyönyörködjünk egy kicsit a Dunakanyar pompás látképében, érdemes betérni az 1980-ban épült, 2 éve felújított egykori büfébe – különösen télen. A reggel 8-tól este 7-ig nyitva tartó Zsindelyesben kapunk reggelit, az à la carte étlapon pedig szemezgethetünk melegítő, sűrű levesekből, a magyar gyomornak kedves rántott ételekből és a helyi specialitásokból is. Ha nem akarunk enni, remek forró gyömbéres italukkal bármikor átmelegíthetjük magunkat, nem beszélve a télen állandóan működő kandalló lélekmelegítő hangulatáról. 

 • 2099 Pilisszentkereszt, Eötvös Loránd utca 10.
 • Facebook

4. Átszálló

Az Átszálló nem kifejezetten hütte, és nem is a természetben van – sőt, Óbuda egyik nagy közlekedési csomópontjában –, de a fűtött, fedett tetőterasz alól csodálatos naplementéket kaphatunk el valamilyen forró italt kortyolgatva. A konyhán jóféle házi pizzát és saját bucival összeállított hamburgereket kapunk, ezenkívül olaszos pizzákat vagy könnyű snackeket. Ha időben utánajárunk, egy vidám kvízestbe is belefuthatunk. Ha pedig vége a hidegnek, ugyaninnen nézhetjük végig az Óbudai-sziget virágba borulását. 

 • 1033 Budapest, Szentlélek tér 3.
 • Facebook

5. Ürömi Hütte

Üröm és Budapest határán, a „prérin″, ahol akkor is fütyül a szél, ha lent a városban a levelek meg sem moccannak, szuper menedéket nyújt a megfáradt kirándulóknak az Ürömi Hütte. A konyha eklektikus, találunk pizzát, burgert, csípős csirkeszárnyakat, de helyben készült, kemencés kelt tésztákat és izgi téli kalóriabombákat is, mint a remegős sült velő vagy a rántott májashurka. A desszertszekció azért ráerősít az osztrák életérzésre: van császármorzsa és gőzgombóc is, no meg többféle forró téli ital, hogy jól átmelegedjünk, mielőtt folytatjuk a túránkat. 

 • 2096 Üröm, Rókahegyi út 23.
 • Facebook

6. Pántlika

Sokak kedvenc nyári találkapontja a Városligetben idén először újított be 3 iglut, így már a legnagyobb hidegben sem kell őket meg a ligeti kilátást nélkülözni. A szokásos burgerek és a megszokott italok mellé ráadásul lett egy egész hosszú hütteitallap különböző ízesítésű forró csokikkal, különleges teákkal, forró alkoholos italokkal és forralt borokkal. 

 • 1146 Budapest, Hermina út 46.
 • Facebook

Borítókép: Balogh Attila Photography

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Neked ajánlott

A