Szponzorált / szabadidő

szerkesztés

Tekerj, gyűjtsd a pontokat és nyerj! – Bringázz ősszel is!

Szerzők

  • támogatott szerkesztőség tartalom

2023. 09. 18. 12:36

Bringával jársz munkába vagy suliba? Akkor neked szól a Magyar Kerékpárosklub legújabb akciója, melynek keretében értékes nyeremények is várnak! Emellett szeptember 19-én ismét lesz országosan bringás reggeli, 22-én az Autómentes nap és ha nem tudod, hogy mi az a bicibusz, mindenképp olvasd el cikkünket!

Válaszd a bringát minél gyakrabban!

Ha letöltöd a Bringázz a munkába! (Bam!) applikációt, akkor nyereményeket érő pontokat gyűjthetsz a munkába vagy suliba tekeréssel szeptember 19. és október 22. között! Az app segítségével megnézheted mennyi kalóriát égettél el azzal, hogy elkerekeztél a munkahelyedre, illetve hogy mennyi károsanyag kibocsátástól óvtad meg a környezeted. Kihívásokkal és játékokkal ösztönöz arra, hogy aktívan induljunk a munkába,

és nem az számít hogy 5, 10 vagy 20 kilométert tekerünk egy nap, a lényeg a rendszeresség, vagyis a héten hányszor, milyen gyakorisággal pattanunk a nyeregbe.

Munkahelyi csapatok, illetve baráti társaságok is összeállhatnak a közös cél érdekében. Sőt pluszpontokat is lehet gyűjteni, például azzal, ha munka előtt a gyereket is elvisszük/kísérjük suliba, természetesen bringával.

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Nemcsak aktívabb élettel és élményekkel gazdagodhatsz, hanem bringás nyereményekkel is!

5 héten keresztül sorsolnak majd ki izgalmas bringás nyereményeket azok között, akik a friss kihívásokhoz kapcsolódnak és teljesítik azokat. Heti nyereménnyel a ranglista alapján az első 3 legjobb teljesítményt nyújtó bringázót ajándékozzák meg, valamint további 3 szerencsés játékost is véletlenszerűen kisorsolnak.

A fősorsoláson mindenki részt vesz, aki a nyereményjáték időszaka alatt, vagyis szeptember 19. és október 22. között legalább 19 alkalommal bringázott a munkába.

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Őszi bringás reggeli több mint 70 helyszínen

Indítsátok együtt a napot a már bringázó kollégáiddal, barátokkal vagy hívjatok meg olyanokat, akik még csak most ismerkednek a mindennapos kerékpáros közlekedéssel!

Szeptember 19-én ismét több mint 70 helyszínen várja a Magyar Kerékpárosklub és partnerei a bringával érkezőket, hogy megvendégeljék egy finom reggelivel. 

reggelik pontos helyszínét ezen a térképen találjátok meg. Többek között a Széna téren, a Gellért téren, az Erzsébet téren, az óbudai Szentlélek téren, a Népligetnél, a KÖKI-nél és a Camponánál is lesznek reggeliző pontok, de számos intézmény és kávézó is csatlakozott a programhoz. Ha a szeptember 19-i országos bringás reggelin részt veszel, akkor egy különleges kitűzővel is megajándékoznak, ha már addig letöltötted a Bringázz a munkába! applikációt, vagy akár ott helyben telepíted azt! Ha pedig még csak most barátkozol a bringázás gondolatával, érdemes elolvasni ezt a szuper összefoglalót is!

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Mi a csoda az a bicibusz?

A Bicibusz mozgalmat Barcelonában 5 helyi család indította, akik szerették volna, ha a gyerekeik reggel örömmel indulnak iskolába és biztonságban oda is érnek, miközben nagyon élvezetes módon mutatnak alternatívát nekik a fenntartható közlekedésre, az aktív testmozgásra, az önálló és felelős közlekedésre.

A kezdeményezés már hazánkat is elérte, így több helyszínen szerveztek bicibuszokat szeptember 19. és 22. között,

amikor egy konvojban, bringával közlekedve a gyerekek biztonságos körülmények között, felnőtt támogatással érik el óvodájukat vagy iskolájukat. A gyerekek pedig természetesen imádják a vidám hangulatban induló reggeli mini felvonulásokat.

Hol tudom letölteni a Bam! applikációt?


Az applikációt már letölthetitek a Play Áruházból (Bringázz a munkába! név alatt) vagy az App Storeból (Bam!-ra keressetek).

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Hasonló tartalmak

Admin mode