Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Több mint 30 évet öregedtek az Örkény Színház művészei

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 09. 15. 9:56

Az Örkény Színház jövőre, 2024-ben lesz 20 éves, ennek apropóján arra kérték a színészeket, hogy képzeljék el, milyen lesz a színházi világ 2054-ben, amikor az Örkény 50 éves lesz.

Erről szól az idei évados füzet, ami minden évadban más tematikát ölel fel és más ötletet valósít meg. Az illusztrációkat a Midjourney nevezetű, mesterséges intelligenciával működő képgenerátor készítette Nagy Gergő angol nyelvű promptjai (hívószavai) alapján.

Bíró Kriszta jóslata, hogy a Deák téri aluljáró kínai boltja színészbabákat fog árulni, a színészek pedig „Jó napot!” helyett „Színész vagyok!” felkiáltással fognak köszönni, Borsi-Balogh Máté pedig mesterséges intelligenciaként festi le az akkor közel 100 éves Mácsai Pál igazgatót. Csuja Imre arról biztosítja a nézőket, hogy több mint 30 év múlva is elszavalja majd a Jónás imáját az ÖrkényKerten.

Az erről szóló posztot itt, a füzetet pedig itt nézhetitek meg.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode