Új parkot adtak át, közel 40 pékséget teszteltünk le, és közel 50 programot ajánlunk nektek a nyárra. Megmutatjuk, mely hírekről, cikkekről maradtál esetleg le az elmúlt napokban.

Megnyitott a Mikrokosmos fagyizó a Bartók Béla úton

A Bartókon eddig sem volt hiány finom ízekből, de igazi fagyinagyhatalommá a most nyitott Mikrokosmos segítségével vált. A gellérthegyi Füge bolt és kávézó tulajdonosainak új fagyizójában mennyei a mangó, üdítően savanykás a málna, háromféle formában kérhetünk pisztáciát, és cukormentes fagyik is vannak.

Megnyitották a Thurzó parkot a XIII. kerületben

Múlt héten adták át Újlipótvárosban a XIII. kerület új parkját, mely a Thurzó park nevet kapta, az 5000 négyzetméteres területet határoló négy utca (Visegrádi, Ipoly, Hegedűs Gyula, valamint Thurzó) egyikéről. A zöldberuházás egy ökojellegű, egyedi tervezésű közparkot eredményezett, mely rekreációs funkciókkal és okosváros-szolgáltatásokkal is rendelkezik. Az pedig mindig jó érzéssel tölti el az embert, amikor azt tapasztalja, hogy egy üres (és értékes!) telken nem egy újabb irodaházat vagy bérházat húznak fel, hanem hangulatos közparkká fejlesztik.

Megérkezett a nagy nyári bakancslistánk

Nyári bakancslistánkban több mint 40 programtippet ajánlunk, ha nem jönne össze idén a nyaralás másutt, vagy szimplán programötleteket kerestek spontán nyárestékhez. Átböngészve garantáltan nem kell majd gondolkodnotok azon, mit csináljatok és hogyan szervezzétek meg a szabad nyári napokat.

Elkészült a nagy budapesti kézművespékség-körképünk is

Roppanó sercli, kicsorduló pisztáciakrém, tíz ujjon nyomot hagyó ragacsos kakaó, porcukorhintés és kardamom – listánk összeállításában 10 év tapasztalata és egy fő kritérium segített: legyen a polcokon kovászos kenyér. Egy időre félretettük a kalóriák számolását is, és a különféle ízesítésű veknik mellett belevetettük magunkat a vajas, leveles, édes és sós péksütemények kóstolásába is.

Már meghallgathatjátok podcastünk legújabb részét, amely a Népszigetet mutatja be

Podcastünk e heti részében a két kerület határán fekvő Népszigetre látogattunk el Bajor Zoltán, a FŐKERT természetvédelmi vezetője és a Magyar Madártani Egyesület (MME) budapesti elnöke vezetésével. A Népszigetet a köznyelv másképp is nevezi, például Szúnyog-sziget és Csigás-sziget néven is jól ismert.

Címkék