Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Ferenc pápa figurájának leleplezésével üdvözölte az egyházfőt a Madame Tussauds Budapest

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 05. 03. 11:15

A pápa személye és magyarországi látogatása előtt tisztelegve a Madame Tussauds Budapest felfedte első figuráját, amely Ferenc pápát ábrázolja.

Az egész világon mindössze két helyen találkozhatnak a Madame Tussauds látogatói a jelenlegi egyházfő minden képzeletet felülmúlóan élethű viaszmásával: New Yorkban és hamarosan Budapesten.

Fotó: Madame Tussauds Budapest

Ferenc pápa történelmi látogatásra érkezett Budapestre, a magyar főváros legújabb turisztikai szenzációja és kulturális produkciója pedig méltó módon kívánta köszönteni a jelenlegi egyházfőt. A Madame Tussauds Budapest hamarosan megnyitja kapuit a nagyközönség előtt 51 figurával, köztük 17 magyar személyiséggel. A figurák kiléte titkos, azonban most az elsőről lehullott a lepel: Ferenc pápát ábrázolja. A jelenlegi egyházfőről ez a második Madame Tussauds-ábrázolás, az eddigi egyetlen figurát 2015-ben leplezték le New Yorkban. Az amerikai metropoliszban is a pápai vizit előtt tisztelegve mutatták be a viaszalkotást. A közönség most a pápa élethű figurájának néhány részletét láthatja a közreadott hivatalos felvételeken, azonban a megnyitó után bárki „találkozhat” a jelenlegi egyházfővel, sőt közös fotót is készíthet vele.

Mint minden Madame Tussauds-nál, a budapesti helyszínen is tematikus terek találhatók. Ferenc pápa az attrakció „Világ vezetői” termében várja az érdeklődőket, egy részletgazdag installáció előtt, amelyen hazai mesteremberek tucatjai dolgoztak, az épületszobrászoktól kezdve a díszműbádogosokig.

Fotó: Getty Images

A budapesti figura alkotása során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a pápa tekintetét, gesztusait, testtartását, valamint ruháját is hitelesen adják vissza. Ferenc pápa ruházatát és ékszereit az egyházi viseletek szakértői állították össze. A Madame Tussauds-nál minden figurán nagyjából 25, világszerte elismert művész dolgozik a London melletti műhelyben, és egy-egy alkotás elkészítése átlagosan három hónapot vesz igénybe. Az angliai műhelyből szállítják a figurákat a világ minden pontjára.

A hajszálakat egyenként helyezik fel, ez a folyamat önmagában hat hétig tart. A figurákat kézzel festik, az alaprétegre további rétegeket húznak fel, a fej és a test festése átlagosan 5-5 napnyi munkát jelent. A szemeket egy specialista készíti akrilból, kihasználva az anyag természetes csillogását. Felhelyezés előtt vazelinnel kezelik, lecsiszolják és fényesítik is a szemeket. Minden mozzanat egyedi, így nincs két egyforma tekintet.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

A Madame Tussauds Budapest lesz a világon a 24. Madame Tussauds-produkció, amely a belvárosi Palazzo Dorottyában kap helyet. A magyar fővárosban nyíló attrakció a 250 éves brand első franchise-rendszerben működő produkciója. A nyitási időpont bejelentésére már nem kell sokáig várni.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode