Bréking / gasztró

szerkesztés

Jönnek a fiatalok, újul a hazai gasztronómia – Mindjárt Gourmet Fesztivál!

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 05. 23. 16:33

Június 2–4. között ismét gasztronómiai seregszemle a Millenárison, jön az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Az idei tematika szerint az „új generáció” lép színre, vagyis a hazai gasztroélet legfiatalabb tehetségei mutatkoznak meg a háromnapos fesztiválon. Itt az ideje, hogy új titánokra figyeljünk fel és a legfrissebb trendekkel is tisztába kerüljünk.

Idén több mint 100 kiállító mutatja meg magát a Millenárison, a június első hetére tett időpont pedig hozzájárul, hogy tisztább, szebb időben kóstolgathassunk, a sokéves esőzés-viharos fesztiválok után, amikor a csapadék és a sár előli menekülés elkerülhetetlenül a program részévé vált. Tavaly az „örökség” témáját járták körül a kiállítók, a 2023-ban pedig az új generáció adja a „legfinomabb” fesztivál keretét. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Séfek, szakácsok, cukrászok, bartenderek, baristák a főszereplők idén is, szakmájukról, mesterfogásaikról, nüansznyi trükkjeikről és mindennek a bemutatásáról szólnak majd a „tajtékos napok”. Most is nagy hangsúlyt kap a Gourmet Akadémia színpada, ahol a legrátermettebb előadók, a hazai gasztroélet ifjai mesélnek és főznek majd, tartanak technológiákról és új trendekről szóló előadásokat, workshopokat. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Velünk lesz Huszár Mátyás a balatonfüredi Vasüzletből, Mizsei János a MÁK-ból, feltűnik majd Wossala Rozina. A SALT séfhelyettese, Makai Edina és sommelier kollégája, Farkas Fruzsina minden percét a fermentálásnak és az eljárás népszerűsítésének szenteli majd, a kéthelyi Lokal47 séfje, Csillag Richárd is a színpad előadója lesz, de Tóth Pál a szegedi Alabárdosból és a Puskás Csaba a Borkonyhából érkezik majd. Az Arany Kaviárt José Guerrero kutató-fejlesztő séf képviseli majd. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

„A szakmai bemutatókon túl olyan előadásokat is hallgathatunk, amelyekben a konyhaművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel is” 

– emelte ki a főszervező.  Nyáry Krisztián író például Segal Viktor séffel együtt járja körül, hogy mi a közös a kamrában és a könyvespolcban. Béres Anett, a Borkonyha cukrászséfje desszertet készít majd, közben Weiler Péter képzőművésszel beszélget a látvány, a színek és a fenntarthatóság szerepéről a gasztronómiában és a vizuális művészetekben. És vajon megmutatható-e egy ország világnézete, hangulata, szellemisége egy rakás palacsinta és néhány egyszálgitáros dal segítségével? Keve Márton, a 101bistro séfje és Járai Márk énekes-gitáros erre tesznek kísérletet az Akadémia vasárnapi záró programja keretében. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Mindezek mellett japán udon tésztát készíthetünk Huszár Krisztián séffel (SHO, Vietnámi Gulyás), Pallag Dávid séftől (Rutin) megtudhatjuk, hogyan kerül a homár a paprikás krumpliba, megkóstolhatjuk két klasszikus, a mákos guba és a mézes krémes modern változatát Ötvös Zsuzsi és Czompa Fanny cukrászok jóvoltából, babkát süthetünk a Péklánnyal, megtanulhatunk vegán tepertős pogácsát készíteni Zsófree-tól, és megismerkedhetünk a filter kávé egyre népszerűbb világával Molnár Attila, kávéguru (One Eleven) segítségével.

Ott találkozunk! 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode