Május 20-án, szombaton 10 és 16 óra között a Pomázi úton található Óbudai buszgarázsban vehetik szemügyre a gyerekek közelről napjaink buszait és a nosztalgia flotta régiségeit.

A gyereknapi rendezvényen – ahol azért a felnőttek sem fognak unatkozni – közvetlen közelről mustrálhatják meg a nap mint nap közlekedő autóbusztípusokat (Mercede Citaro és Connecto), valamint a nosztalgia flotta számos darabját (Ikarus 60, Mávag Tr5, Ikarus 180, Ikarus 521, Ikarus 55, Ikarus 415, Ikarus 405). De nemcsak buszokban gyönyörködhetünk majd, hanem a BKV zavarelhárítási és egyéb járműveiben, valamint veteránautókban is. A Trabantok, Skodák, Ladák és Wartburgok mellett még egy meglepetés versenyautó is a helyszínen lesz. És ez még mindig nem minden, ugyanis olyan különlegesebb darabok is felvonulnak majd, mint a lőbusz, a vasútmodellbusz vagy a duplacsuklós játszóbusz. Ezen kívül lesz még játszósátor, műszaki és forgalmi vetélkedő, kisvonat-busz és gyermekfoglalkoztató. Hogy az élmény örök legyen, ennek érdekében a közlekedési vállalat munkatársai szelfipontokat alakítanak ki és egy fotós emelvényt is felállítanak. 

A felnőtteknek szóló nagy meglepetés, hogy lehetőségük lesz a Mercedes, a Volvo és az Ikarus oktató autóbuszok próbavezetésére, amire online kell előzetesen regisztrálni itt, itt és itt, attól függően, hogy melyik időpontban vezetnénk. A tesztvezetés feltétele az érvényes, valamint a helyszínen felmutatásra kerülő B kategóriás jogosítvány, no meg a józanság – a helyszínen minden alkalmi sofőrt megszondáztatnak. A helyszín az ATÜI Óbudai Divízió, vagyis az Óbudai autóbuszgarázs, a III. kerületben, a Pomázi út 15. alatt található, és ahova stílszerűen 118-as, 160-as vagy 218-as autóbusszal juthatunk el. 

Címkék