Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Szombaton újra kinyit a 30 éves szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 03. 30. 17:24

Az időszakos nyitvatartással, tavasztól őszig működő Városi Tömegközlekedési Múzeum április 1-jén szombaton újra megnyitja kapuit a látogatók előtt, mindössze egy vonaljegy áráért.

A hazai és fővárosi tömegközlekedés történetével foglalkozó múzeumba hagyományosan annyi a belépőjegy, amennyibe egy vonaljegy kerül. A kulturális intézmény tavaly volt 30 éves – mi is meglátogattuk akkor –, ebből az alkalomból pedig lett pár újdonság, például egy villamosszimulátor is. A múzeum két részből áll: az épületben fotók és tárgyak, a garázsban és az udvaron pedig régi járművek mutatják be, milyen volt a távoli és a közelmúltban tömegközlekedni a fővárosban. Az 1970-80-as éveket meghatározó Ikarusokon és Ganz-villamosokon kívül olyan különleges közlekedési eszközök múltjába is bepillantást nyerhetünk, mint a Sikló vagy a Libegő. A múzeum április 1-től október 31-ig tart nyitva, hétfő kivételével minden nap látogatható 10 és 17 óra között.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode