Bréking / budapest

szerkesztés

Így néz ki a megújult Nyugati pályaudvar metróállomás

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 03. 16. 14:58

Március 20-tól újra a teljes vonalán jár az M3-as metró, hiszen átadják az Arany János utca és a Nyugati pályaudvar metróállomásokat. Az átadás közeledtével Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalára kerültek ki képek a már szinte teljesen kész Nyugati pályaudvar állomásról.

A főpolgármester posztjából kiderül, hogy összesen 7 mozgólépcsővel, valamint 1 ferdelifttel közelíthetjük majd meg a peronokat. Ahhoz, hogy a ferdeliftet is be tudják szerelni a nagyobbik, a Nyugati tér felé vezető lejtaknába, egészen a tartószerkezetig ki kellett azt szélesíteni, így viszont ugyanúgy 4 mozgólépcső üzemelhet itt, mint eredetileg.

Az állomás szintjén újragondolt, de az eredeti színeket megidéző burkolatot alakítottak ki, amíg pedig a szerelvényekre várunk, betonpadokon pihenhetünk meg. A vágányok mögött sörösdobozokból készített alumíniumhab takarja a kábeleket és tompítja a metrók zaját, míg tűz esetére modern, vízköddel oltó rendszert építettek be.

Bár március 20-tól már a teljes vonalán jár az M3-as metró, a Lehel és a Nagyvárad térnél továbbra sem fog megállni, ezeket az állomásokat várhatóan május környékén vehetik birtokba az utasok.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode