Bréking / shopping

szerkesztés

Arcok a kerámián – Megérkezett a Printa „Faces and vases” kerámiakollekciója

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 02. 03. 10:36

A Printa tervezője, Majoros Zita egy limitált kerámiakollekcióval köszöntötte a 2023-as évet, amely organikus vázákból és ősi ábrázolást idéző kerámiaarcokból áll.

Zita a kerámiaművészet szerelmese, így időről időre friss kerámiákkal színesíti a Printa palettáját. A legújabb kollekció a Faces and vases nevet kapta, amelynek hallatán nem meglepő, hogy ezúttal vázákat és arcokat ábrázoló tárgyakat találunk. Ez egy 2020-as home-kollekció folytatása, ahol a spekulatív arcok és vázák grafikákról és párnákról köszöntek vissza. Ahogy a korábbi, Sanctuary kerámiakollekciónál, most is szándékosan megjelenik egy ősi dimenzió: organikus formák, absztrakt, ecsetvonásos minták és ősi képeket felelevenítő kerámiák alkotják a kollekciót.

Fotó: Printa

Minden darab egyedi, kézzel nyújtott, formázott, festett és mázazott. Ezek a minták sokaknak már ismerősek lehetnek, mivel a Printa jelenlegi ruhakollekciójával is összhangban vannak, ahol a minták ugyancsak intuitív módon, könnyed, ösztönös mozdulatok által születtek.

Fotó: Printa

Fotó: Printa

Ami a színeket illeti: a fekete kontrasztos karaktert ad a tárgyaknak, míg a ragyogó sárga melegséget visz az összképbe, a kék árnyalatai pedig összekötik a kettőt. A kerámiaarcokkal polcokat, kisasztalokat és bármilyen sík felületet díszíthetünk, akár falra is komponálhatjuk őket, de ékszertartóként vagy apró tárgyak tálcájaként is működnek. A limitált „Faces and vases”-kollekció elérhető a Printa webshopjában és a Rumbach Sebestyén utcai üzletben.

Fotó: Printa

Fotó: Printa

Fotó: Printa

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode