Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Szabadidő

Turistajelzések-kisokos – Mi mit jelent az erdőben

Egy kirándulás alkalmával nem kis bonyodalomtól és bolyongástól menthet meg minket, ha tisztában vagyunk minden, fára festett jelzés jelentésével.

Szabadidő

Dobd le a textilt! – Így relaxálj a két ünnep között és azon túl is!

Dobd le a textilt, értsd: gátlást, terhet, fáradtságot, egyszóval mindent, amit az év végére sikerült felhalmozni, és már nem szolgál téged. Bár az alábbi listából 1-2 helyen tényleg muszáj levetkőzni, azokért a kezekért, amelyekbe kerülhetsz a hangtálas arcmasszázstól kezdve a hátszobrászmasszázson át egészen a meleg termálvízi mozgásmeditációig, 100%-osan megéri. Bármelyik relaxációt segítő helyre vagy lelkes „mesterhez″ látogat el az ember, stresszmentesebben, relaxáltabban és kiegyensúlyozottabban libbenhet át a következő évbe!

  1. Manthu Aquatic Bodywork

„Mindannyian így indultunk neki ennek a világnak: finoman lebegve, megtartva, védve, táplálva. Eltűnik a határ a test és a víz között, megpuhulunk ebben a tápláló végtelen térben, a súlytalanság állapotában.″

Néhány tehetséges nő elindított egy nagyon izgalmas projektet, melyet nem biztos, hogy rögtön az első, de még a második ismerősöd sem fogja a légből kapva mesélni, hogy ott járt. Nagy öröm, hogy van ilyen, és reméljük, hogy egyre gyakoribbá válik a fővárosiak között, hogy benevezzenek egy aquatic bodyworkre. De mi is ez valójában? A Manthu Aquatic Bodywork egy meleg termálvízben (36 °C-os vízben) végzett, masszázzsal és relaxációval egybekötött stresszoldó mozgásmeditáció. Ez a fajta meditáció jó módja annak, hogy megpihenj, hogy elengedj, hogy érezd a megtartást a lebegtető óvó jelenlétében. Ez egy mély relaxációs technika, megpuhítja a szöveteket, oldja a stresszt és a traumát. A lebegtető mozdítja, masszírozza, megpuhítja, „folyékonnyá teszi a lebegő testét”.

  2. Otthon Nálam

„Merem állítani, hogy vágyunk arra, hogy egyensúlyban legyünk egymással emberek, ennek pedig egy fontos kiindulópontja saját magunk vagyunk.”

Az Otthon Nálam egy tér, ahova betérhetsz, leteheted magad egy pillanatra, lehetsz bárki, legyen bármid. Csirmaz Kolett jelenleg relaxációs masszázzsal, aromamasszázzsal várja itt vendégeit, és ezen a vonalon elindulva a jövőben másfajta masszázstechnikákkal igyekszik bővíteni a palettát. Kolett érdeklődése szerteágazó, a masszázs mellett kognitív idegtudományt tanul, ahol már végzős hallgató, ezen a területen pedig leginkább az idegrendszer és annak a hétköznapi tapasztalása érdekli. Így nem véletlen, hogy különösen fontosnak tartja az idegrendszer védelmét és ápolását, és nagy figyelmet fordít arra, hogy amikor őt választják az emberek, ne csak egy masszázsra érkezzenek meg, hanem legyen lehetőségük letenni lelki terheiket is. A sűrű ingerkörnyezetben egy-egy megnyugtató relaxációs élmény és módszer segít lelazulni. A most még egészen pici vállalkozásként induló Otthon Nálam célja, hogy széles spektrumon tudd érteni, mi zajlik benned, és hogyan tudsz te is otthont teremteni önmagadban.

  3. Urban Tiger

„Küzdj akár külső vagy belső nehézségekkel, elvezetünk önMAGad teljesebb megélése felé, oda, ahol az egyensúly lakik.”

Az Urban Tiger Farkas Anita és Murvai Dóra közös projektje. Egy olyan városi pihenőhely, ahol feltöltődhet a test és a lélek is. A lányok a holisztikus szépségkezelések, a spirituális választechnika, az access bars (32 pont a fejünkön, amelyeket gyengéden megérintve könnyedén elengedhetjük az életünkben minket visszatartó gondolatokat, elképzeléseket, érzelmeket) és a hangtálas kezelések reportoárjával mutatnak utat a belső tigrisedhez, azaz a belső erőközpontodhoz. Hitvallásuk pedig az, hogy az ajtón belépve lerakhatod a mindennapok gondjait, náluk nyitottságot és elfogadást kapsz. Ha szeretnél az ünnepek között vagy után megpihenni, próbáld ki náluk a városban egyedülálló hangtálas arcmasszázskezelést, amely a relaxáló arcmasszázst és a tibeti hangtálak nyugtató és feltöltő erejét olvasztja egy szépségrituálévá.

  4. Mat on the Moon

„Megélni a jelen örömeit, elengedni a múlt frusztrációit és fókuszáltan érkezni a jövőbe.”

A Mat on the Moon alapítója, Kovács Eszter egy olyan teret szeretett volna létrehozni, amely egy „jobb életet biztosít a városi vadaknak”. Eszter tapasztalatból beszél, ír, segít, hiszen 10 évet töltött üzleti területen, és bár szerette a munkáját, mégis rosszul aludt, megmagyarázhatatlanul fáradt volt, és valahol mélyen tudta, hogy az állandó hátfájásnak még nem lenne itt az ideje. Honlapján podcastekkel és videókkal is hozzájárul a napi kikapcsolódásunkhoz és elengedéshez. Workshopokat is tart, január 13-án például megtudhatod, a sadhana workshop hogyan segít eljutni önmagadon át a céljaidig. Hosszú idő volt, míg megtalálta az útját a viselkedéspszichológia-kurzus felé, megcsinálta a jógaoktatói képzést, elsajátított jó néhány meditációs tréninget, és részt vett design thinking tanfolyamon is. Vallja, hogy ezt mind nemcsak megtanulni kell, hanem naponta gyakorolni, és hiszi, hogy ha elindulsz vele ezen az úton, akkor később mentor nélkül is menni fog a napi szintű jóllét gyakorlása. Eszter a Mat on the Moon projektjével azt adja tovább, ami neki segített, hogy te jobban élj a modern élet dzsungelében. „A munkádban és a magánéletedben, a jógamatracon és azon túl.″

  5. halumaszi

„A relaxáció, meditáció alatt előbukkanó hallucinációk sokszor játékos útmutatóként szolgálnak számunkra – ezt képviseli a halumaszi.″

Mit is jelent a halumaszi szó? A válasz: a gondolat (és a képzelőerő) gyógyító ereje. Ha a testfájdalmak bizonyos százaléka mentális, illetve lelki eredetű, akkor az oldásuk is lehetséges gyógyszeres kezelés nélkül. Persze Bence szerint azért ennek sem kell törvényszerűnek lennie, és senkit sem szeretne meggátolni abban, hogy kizárólag az öngyógyításra hagyatkozzon bárki is... A halumaszi egy kis magánprojekt, ami utal a képzeletünkben a kezelés hatására felbukkanó képekre, színekre, formákra. Stanik Bence holisztikus masszőr egy olyan technikát sajátított el, mely a test-lélek-szellem egyensúlyi állapotainak azonosításában és rögzítésében hatékony. Bencénél a kezelések összetettek, tartalmaznak svéd, shiatsu és mélyszöveti technikákat, valamint aroma- és hangterápiás elemeket is, még inkább segítve az ellazulást és az elengedést. Néha előkerül a fascia- (kötőszövet) masszázspisztoly is, hogy hatásosabban segítse az elmerevedett, húzódott, fájó izmok elernyedését. Ha szeretnél 1-2 órában ténylegesen azzal foglalkozni, hogy enyhüljenek azok az izomfeszültségek, melyek felgyülemlettek az évben, illetve a túlhajszolt lelked is megtalálja végre a pihenőidejét, akkor Bence holisztikus szemléletű, immunerősítő és hátszobrászmasszázsait meleg szívvel ajánljuk.

(Borítókép: Csenki Bianka)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Kultúra Szabadidő

Essentia Artis 2024

Március 1. és május 7. között látogathatjuk az Essentia Artist, a Magyar Művészeti Akadémia 2023-ban végzett művészeti ösztöndíjasainak kiállítását és programsorozatát. Az esemény keretében az építészet, a film- és fotóművészet, az irodalom, az ipar- és tervezőművészet, a képzőművészet, a népművészet, a színház, a zene és a művészetelmélet területén tevékenykedő alkotók mutatkoznak be.

Neked ajánlott

A