A karácsony előtti zsongásban csak a fejünket kapkodjuk, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy felidézzük azokat a szuper ajándékötleteket, amelyeket az év többi részében olyan jól kitaláltunk, de mostanra elszálltak. Ilyenkor a legjobb opció kézműves alkotókhoz, dizájnerekhez fordulni, és valami egyedivel meglepni a barátnőt, kollégát, anyóst! Ebben a cikkünkben a teljesség igénye nélkül válogattuk össze személyes kedvenceinket, akiket szívesen ajánlunk nektek is!

Printet a falra!

Egy szép print szerintünk az ajándékok jolly jokere, több okból is. Szerencsére ezen a területen elég nagy a kínálat ahhoz, hogy olyasmit válasszunk, ami közel áll annak a stílusához, akit meglepnénk, vagy akár az ábrázolt képpel közös poénra, emlékre utaljon.

Jó ajándék lehet, ha:

  • • most költözött az, akit meglepnénk
  • • nincs ötletünk személyes ajándékra, de valami szépet keresünk
  • • biztosra akarunk menni egy hasznos határidőnaplóval, naptárral

LUNAR

Nagy kedvencünk ebből a szempontból a LUNAR, akiknek a munkáit távolról be tudjuk azonosítani: letisztult, lila, terrakotta- és pasztellszínű mintákkal dolgoznak, és a grafikáik füzeteket, naptárakat is díszítenek. Ha elég jól ismerjük azt, akinek ajándékot keresünk, vethetünk egy pillantást a LUNAR sapkáira, pólóira is, hiszen teljesen megfizethető árban találunk náluk egyedi, menő darabokat.

További infókat itt találtok.

Hurrikan Press

Idén ismertük meg alaposabban a Hurrikan Press printstúdiót és független kiadót, akiknek a háza táján biztosan találunk valami ötletes ajándékot! Kedvencünk például a Keresztes művészeti rejtvénymagazin, ami nemcsak a Füles-rajongó nagymamáknak lehet szuper ajándék, hanem a kortárs művészet kedvelőinek is, hiszen az illusztrációk és a megfejtések képzőművészek munkái. Találunk még náluk nagy és kis méretű printeket, vicces kiadványokat, többek között olyan grafikusoktól, illusztrátoroktól, mint Rumi Zsófi, Dés Marci, Marjai Petra Lilla.

További infókat itt találtok.

Kerámiákat az asztalra!

Ha kerámiát keresgélünk Budapesten, óriási választékkal kell számolnunk: színes használati tárgyaktól, tányéroktól, tálaktól kezdve a minimalista díszekig, gyertya- és ékszertartókig bármit választhatunk. Mi magunk is hajlamosak vagyunk halmozni ezeket a tárgyakat, és ebből kiindulva meggyőződésünk, hogy másnak is ugyanúgy örömet okoznának.

Jó ajándék lehet:

  • • kollégának, hogy saját bögréje legyen az irodában
  • • lelkes gyűjtögetőknek
  • • virágkaspó, gyertyatartó gyanánt pedig szinte bárkinek

SOUTERRAIN

A SOUTERRAIN kerámiái feldobnak és kiegészítenek bármilyen teret, amibe csak kerülnek. Kezdetben kizárólag kézzel épített és kézzel festett dísztárgyakból állt a repertoár, az utóbbi időben viszont egyre több funkcionális darab is része a projektnek, ezek főleg bögrék és tálak. Válasszuk a kockás vázát, a füles bögrét vagy a csíkos tálat, garantáltan örömet szerezhetünk az egyedi lakásdekorokkal szeretteinknek.

Tipp: A kerámiákat december 22-én a LUNO stúdió karácsonyi vásárán személyesen is megnézhetjük!

További infókat itt találtok.

Luca Várady Design

Várady Luca a gasztronómia, vendéglátás felől érkezett a kerámiázás felé, egyedi porcelánjait pedig szakács- és cukrásztapasztalataira hagyatkozva készíti. Az ő munkáiban éppen azt szeretjük, hogy elég letisztultak ahhoz, hogy a legtöbb háztartásba találjanak, de közben feldobják az ünnepi terítéket vagy épp egy hétköznapi falatozást. Magas minőségű kerámiái strapabíróak, és saját tapasztalatból tudjuk, hogy Luca minden megrendelőhöz kedvesen, segítőkészen fordul, hogy megtaláljuk a tökéletes darabokat.

További infókat itt találtok.

SUSU keramika

Bolondos, színes és aszimmetrikus – ez jellemzi a SUSU kerámiákat. Az arcos dekorok és a cicis bögrék állandó szereplői a készletnek, de találunk náluk leveles, párducos és absztrakt mintás tárgyakat is. Legfőbb sajátosságuknak mi azt gondoljuk, hogy mindig képesek a megújulásra: minden tárgyukon vannak görbületek, ujjnyomok, amik játékossá és egyedivé teszik a kerámiákat.

További infókat itt találtok.

Élmény és dísztárgy egyszerre

KLAE

A KLAE nagyon kedves ötlettel rukkolt elő az elmúlt években, amivel egyszerre ajándékozhatunk élményt és szép díszt is a szeretteinknek. A DIY-dobozukban mindent megtalálunk, ami egy gyertyatartó elkészítéséhez szükséges: van ebben levegőn száradó agyag, csillogós festékek ecsettel, fedőlakk, a gyertyához pedig szójaviasz, kanóc és karácsonyi illóolaj is. A részletes leírásnak hála minden lépésben alapos segítséget kapunk, így ezt a dobozt nemcsak a profi agyagozók, hanem a kezdő kézműveskedők is fogják élvezni! Persze dönthetünk úgy is, hogy a már elkészült mécseseket ajándékozzuk el, szeretteinket pedig személyre szabott, általunk készített gyertyatartókkal lepjük meg. Ez is egy jó opció, ha a vásárlási hajsza helyett az alkotás örömét élnénk át karácsony előtt!

További infókat itt találtok.

Finomságokat a fa alá!

Nem szégyen beismerni, hogy a hideg idő beköszöntével hedonista falatozókká válunk, alig várjuk a karácsonyi édességeket, finom teákat, ünnepi falatokat! Ebből kiindulva nem tévedhetünk, ha szeretteinket csodásan dobozolt bonbonokkal, ékszereknek is beillő csokikkal, egyéb különleges finomságokkal lepjük meg.

Jó ajándék lehet:

  • • igazi gourmet barátoknak, rokonoknak
  • • távoli ismerősnek, akinek valami különlegeset, de nem személyeset ajándékoznánk
  • • bárkinek, akinek elege van az otthoni karácsonyi sütés-főzésből

SWEETic

A SWEETicnél elfelejthetjük, hogy a csoki csak barna szokott lenni; vidám, különböző formájú, színes bonbonjaik nemcsak a szemünket ingerlik, hanem nagyon finomak is. Ha nem szeretnénk az üzletbe személyesen ellátogatni, akkor még időben nézzünk be limitált karácsonyi válogatásukért a webshopjukba.

További infókat itt találtok.

Petramondta

A Petramondta termékei széles választékot lefednek, így személyre szabottan is vásárolhatunk náluk mindenféle finomságot, kezdve a saját készítésű krémektől, chutney-któl a különleges kekszekig, valamint otthon is könnyen elkészíthető összeállításokig. Azért nagyon szimpatikus nekünk a márka, mert az általuk készített ételek ízfokozóktól és adalékanyagtól mentesek, válogatott alapanyagokból, saját kezűleg készülnek. Szerintünk a legjobb tipp karácsonyra a különböző ízdobozaikból választani például egy kényeztető reggeliset, ami megédesíti az ünnepi, ráérős ébredéseket.

További infókat itt találtok.

(Borítókép: LUNAR)

Címkék