Keresés EN

Shopping

7+1 utolsó pillanatos ajándékötlet 10 ezer Ft alatt és felett, ha a magyar kreativitást is támogatnátok

A december nem kedvez azoknak, akik szeretik halogatni a dolgokat. Mi vagyunk azok, akik hiába tervezzük el, hogy november végéig vagy december első hetéig beszerezzük a karácsonyi ajándékokat, ez a terv hamar kudarcba fullad. Így most pár olyan ötlet következik, ami elsőre talán basic ajándéknak tűnhet, mégis van benne fantázia, és az utolsó pillanatban még biztosan be tudjátok szerezni annak, akinek még sürgősen kell, legyen szó szeretett családtagról, válogatós barátról, barátnőről vagy egy nem kívánt céges húzásról…

10 000 Ft alatt

Zokni, zokni és még több kreatív zokni

Egy pár zokni (vagy több) lehet, hogy snassznak hangzik, de semmiképp sem akkor, ha megnézzük, mi van a magyar tervezők háza táján. A Delka bag karácsonyi kiadású Nem b*sztok fel zoknijai (amelyek egyébként pulóverben is elérhetők) elég vicces meglepetést szerezhetnek a karácsonyi „nem idill” közepette azoknak, akiknek nem ez a kedvenc ünnepük. A ZOKNI kontent márka pedig olyan vagányságokat kínál, mint a Granny style zokni, mely a nagymamák és a nagypapák arcára biztosan mosolyt csal. De ugyanúgy ajánljuk azoknak, akik „csak” lélekben nagyik és nagypapik. Nem utolsó szempont az sem, hogy végre egy hasznos ajándék! Hiszen kinek ne lenne szüksége egy új pár zoknira? Főleg, hogy a fantáziadús zoknik már jó pár éve divatban vannak, és ez még egy ideig biztosan így marad. Minden baráti körben van legalább egy nagy jógafanatikus, aki már alig várja, hogy a heti 7 nap jógából minimum az egyiken viselje a ZOKNI kontent márka Yoga slut pink zokniját. Nem ragoznánk, hogy a Hotter than hell zokni kinek jár, természetesen mindenkinek! 

 • Árkategória: 2000–8000 Ft
 • ZOKNI kontent: webshop
 • Delka bag: webshop
 • Még több kreatív zokniért csekkoljátok a toplistát!

Hogy vagyok? Napló – ha úgy érzed, a másiknak van miről írni

Nehéz magunkra figyelni úgy igazán, főleg ünnepekkor, amikor arra koncentrálunk, hogy minden harmóniába kerüljön. De az év vége már át tud menni egyfajta összegzésbe, amikor lehetőségünk van ráfordulni magunkra, megnézni, hogy érezzük magunkat, hogy éreztük magunkat az elmúlt évben. Ma már egyáltalán nem ciki valamilyen terápiás módszerhez nyúlni, azt pedig, hogy az írásnak milyen jó hatásai vannak, az elsőre laikustól kezdve a tapasztalatból beszélőn át az értő szakemberig már sokan kijelentették. A naplóírás nagyon jó ventilációra, ha egyelőre az érzelmi kiengedést szavak formájában még nem tudjuk megélni. Így csökkenti a stresszt, a szorongást, valamint segít az érzelmek kezelésében. A rendszeres írással olyan visszatérő mintákat is azonosíthatunk, melyek miatt újra és újra megrekedve érezhetjük magunkat az életünkben, és ezt felismerve, valamint az önreflexió gyakorlásával könnyebben túljuthatunk rajta. A körvonal már ismerős lehet a nagy társasjáték-kedvelőknek, csapatépítőkön vagy házibulikban már szembejöhetett valamely népszerű önismereti játéka. A legújabb „játék” a Hogy vagyok? – Napló, ha úgy érzed, van miről írni, melyben 50 kérdés és 30 motivációs idézet segít, hogy még közelebb kerüljünk magunkhoz. Dizájnjával és tartalmával pedig azt akarja elérni, hogy ne csak kitölteni és nézegetni legyen jó érzés, hanem visszaolvasni is. Ha ajándéknak szánjátok, az is lehet, hogy annyira megtetszik, hogy magatoknak is vásároltok egyet!

A könyv, mint egyfajta „kollektív napló”

Ha már napló! Miért is ne ajándékozhatnánk egy „kollektív naplót"? Egy olyan könyvet, amelyben már szavakban, mondatokban kifejeződnek mindennapi szorongásaink, félelmeink, mi pedig kicsit távolabbról tekinthetünk magunkra, az életünkre, miközben azon kapjuk magunkat, hogy mosolygunk, már-már sírunk és egyben nevetünk rajta. A problémáink így leírva és olvasva már nem is tűnnek olyan nagy ügynek. A Leányvállalat például egy olyan minden értelemben friss könyvkiadó, amely olyan fiatalabb szerzőgeneráció könyveit sorakoztatja fel, melyek abszolút alkotói szabadsággal jelentek meg, így is törekedve a független és befogadó szépirodalmi művek terjesztésére. Október közepén három könyv is megjelent ennek szellemében: Benedek Ágota Akkor inkább már most megdöglök, Horváth András Dezső Legjobban a nőktől féltem, valamint Marton Krisztián Bőgőmasina című műve. Ha pedig inkább kiszakítanátok a másikat a mindennapjaiból, akkor más kiadóknál más témában is jelentek meg kiváló könyvek az elmúlt pár hónapban, például Paul Auster, James Ellroy és Alessandro Baricco is ellátott minket friss olvasnivalóval.

 • Árkategória: 4000-6000 Ft
 • Webshop
 • Még több könyvajándék-ihletet találhattok itt és itt.

Sapka a vicces feliratostól a legmenőbb mintásig

Manapság már nem húzzuk fel magunkat azon, ha valaki ugyanabban a cuccban jön szemben az utcán, és nem mérgelődünk, hogy a „francba, neki is ilyenje van”. Azonban annál inkább összemosolygunk az illetővel, és ehhez talán az olyan márkáknak is köze van, amelyek elkezdtek egy közös gondolat mentén alkotni, mint például a Verkstaden tervezője, Pintér Pálma, aki már sokszor bevonta a márka kedvelőit, követőit is a tervezési fázisba. A Verkstadenen kívül, a bl.unka sapiknak is lett egy misztikus közösségépítő szerepe. Sokan szeretettel hordják a kedves, önironikus vagy kedvenc állat- vagy természetmintás sapikat, és egy fesztiválon vagy szórakozóhelyen egy társaságon belül akár több ember fején látjuk ugyanazt vagy hasonló sapkát, és ez mára már egyáltalán nem meglepő, mivel ők ezzel az összetartozás szerepét magukra vállalták. Ha eltaláljátok a másikhoz passzoló legtökéletesebb mintát vagy feliratot, akkor aligha nyúlhattok mellé ezzel az amúgy is praktikus ajándékkal!

 • Árkategória: 4000-8000 Ft
 • bl.unka: webshop
 • Verkstaden: webshop
 • Még több magyar tervezői kiegészítőért csekkoljátok a toplistát!

10 000 Ft felett

Fény- és télvisszaverős pulcsi a hideg ellen

Kovács Adri már 2010 óta színesíti Pleasure is pretty márkájával a budapestiek és a nem budapestiek hétköznapjait. A pulcsik vidámak, színesek, és puha, meleg anyagból készültek. Fényvisszaverős és hullámos verzióban is elérhetők. Mindegyik darab limitált számban kapható, sőt van olyan, amiből csak egyetlenegy darab készült. A fényvisszaverő szálas pulóver a technósok és a raverek nagy kedvence lesz, ráadásul férfifazonban is beszerezhetitek a Rákóczi téri Hullám Stúdióban csütörtökön és pénteken. De ha kifejezetten férfiaknak kerestek ajándékot, akkor a SELVA Be Visionary márka termékei között biztosan ráakadtok egyre, ugyanis egyedi tervezésű pulóvereiket a különböző kultúrák szerelmeseinek ajánlják. Organikus pamutpulcsijaik pedig melegen tartják azokat a srácokat is, akik titkolják, hogy fázósak. A termékeket kézzel készítik el Budapesten, odaadó figyelemmel, így nemcsak az ajándékozottat teszitek boldoggá egy ilyennel, hanem a támogatásotokkal egy magyar kisvállalkozást is!

Arany- és ezüstszínű smukkok magyar tervezőktől

Aki szereti az ékszereket, és többre vágyik egy szimpla tömeggyártású bizsunál, és kreatívabb, esztétikusabb elképzelései vannak, mint a polcok átlagkínálata, annak egy szép minimál magyar tervezői ékszer lesz a tuti befutó ajándék! A SAPI ékszermárkával már sok vonatkozásban találkozhattunk, például a közelmúltban a Duna és a Balaton ihlette kollekciókkal a természet szerelmeseit egyből megnyerte, és tavaly óta már önálló stúdiójában is megcsodálhatjuk azokat. A hajban is elfér egy ékszer, például elég menők most a masszívabb ezüst- vagy aranyszínben pompázó hajtűk is. A the Mama Kin márkának pedig nemrég launcholtak a legújabb ékszerei, és hajtűket is szokott gyártani. A minimalista the Mama Kin smukkok pedig általában arany- és ezüstszínben is elérhetők, így bármelyiket preferálja is az, akinek szánjátok, a repertoárban megtalálhatjátok a leginkább hozzá illőt! 

 • Árkategória: ékszertípustól függően változó
 • SAPI Jewelry: webshop
 • the Mama Kin: webshop
 • Még több magyar tervezői ékszerért csekkoljátok a toplistát!

Vicces feliratos póló az év végi hajtás elfeledtetésére

Agyondolgoztátok magatokat az évben, és méltóképp kaphatjátok meg az év kiváló dolgozója kitüntetést? Akkor bizony jár nektek egy DAIGE Kiváló dolgozó póló. Ha pedig most sem sikerült megtalálni azt a bizonyos nagy Őt, akkor minek szomorkodjon az ember, ha büszkén viselheti az Úgysem hiszek a férfiaknak... feliratú pólót. De a Vates márka szuper kreatív, irodalom, mese és zene által ihletett pólói is nagy boldogságot válthatnak ki a karácsonyfa mellett. Zenekaros kollaborációik is szuper ajándékok lehetnek, ilyen például a Vates x Carson Coma „Kétszer lettem szerelmes, de egyszer sem beléd” póló.

 • Árkategória: 9000–14 000 Ft
 • DAIGE: webshop
 • Vates: webshop
 • Még több magyar tervezői pólóért csekkoljátok a toplistát!
 

+1 Sportbérlet nem csak „pilates- és jógaslutoknak”

Ha lemaradtunk volna Kaptay Annamária (ALPHA SC) jó kis adventi évmentő átmozgató challenge-jéről, akkor sincs semmi gáz. Egy havi vagy néhány alkalmas sportbérlettel motiválhatjuk a másikat, sőt magunkat is arra, hogy a tél és a következő év több mozgással és kevesebb lustálkodással teljen. Ha pedig valakit méltóképp megillet a „pilates vagy jógaslut” az magamból kiindulva biztosan örülni fog egy ilyen ajándéknak. De az is, aki csak most döntött amellett, hogy tenni fog az egészségéért. Extrább élményt nyújtó órákkal pedig még inkább meghozhatjuk az ember kedvét. Adjunk ajándékba olyan különleges élményt nyújtó órajegyet vagy bérletet, amit a másik még biztosan nem próbált, mint például egy akrojóga, Aerial jóga vagy Aerial pilates. Sőt, a ráncok miatt panaszkodó, és mindig tükörben magát nézegető barátnőnk esetében egy arcjógaworkshop is nagyot mehet!

 • Árkategória: 4000-50000 Ft
 • Még több különleges jóga- és pilatesóráért csekkoljátok a toplistát

(Borítókép: the Mama Kin - Facebook)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Neked ajánlott

A