2019-ben indult el a Vienna Blood (Bécsi vér) című angol–osztrák tévésorozat, melynek friss, harmadik évadát Budapesten forgatták. Január 9-től nézhetjük majd meg az Epic Drama csatornán.

A Bécsi vér első két évada nemcsak Bécsben játszódik, de ott is forgatták, a harmadik etapra viszont pár kilométerrel arrébb, Budapestre költözött a stáb. A magyar főváros pedig az osztrák főváros „bőrébe bújt”. Forgattak a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Postamúzeumban, a Bedő-házban és számos korabeli épületben, például a Harmincad utca 6. szám alatti, Rainer Károly által tervezett szép szecessziós házban is. Ami viszont leginkább elnyerte a stáb tetszését a forgatási helyszínek közül, az a Párisi Udvar volt. A harmadik évad munkálataiból több hazai látványtervező, operatőr és színész is kivette a részét. 

A Bécsi vér tévésorozat a pszichológusvégzettségű angol író, Frank Tallis regényei alapján készültek, melyekből 2005 óta összesen hét kötet készült el. A két főszereplő egy különös páros, a zsidó származású, törékeny testalkatú pszichológusjelölt, Max Liebermann, aki Freud tanítványa, illetve a bécsi rendőrség kissé nyers modorú detektívje, Oskar Rheinhardt. Őket az angol színész, Matthew Beard és osztrák kollégája, Jürgen Maurer alakítják. A harmadik évadra a nyomozók már jól összeszokott párosként térnek vissza, és összesen három ügyet fognak megoldani. A Bécsi vér harmadik évadának premierje az Epic Drama csatornán lesz január 9-én este 21 órától

Forrás: bdpst24.hu 

Címkék