Bréking / budapest

szerkesztés

Megújult a Budapest időgép, ahol megnézhetjük, milyen volt a régi Budapest

Szerzők

  • Fürdős Zsanett

2023. 01. 30. 10:58

Lelkes városrajongók és térképmániások imádni fogják a megújult Budapest időgépet, ahol mostantól 3D-ben is bejárhatók a város régen volt utcái és terei. Barangolhatunk a 19. vagy századeleji Pesten, megnézhetjük a korabeli épületeket, sőt, még 18. századi térképet is böngészhetünk.

Ha felmegyünk a Budapest időkép oldalára, akkor akár órákat is elböngészhetünk a különféle térképek, épületek és adatok között. Rákereshetünk a lakhelyünk – ha az Budapesten van – vagy a munkahelyünk címére, de számunkra fontos helyszínekre is, és megnézhetjük, milyen infók kapcsolódnak az adott helyhez. Sőt, akár még 3D-ben is „sétálhatunk” a korabeli város épületei között, az alap térképre pedig különféle rétegeket húzhatunk, így láthatjuk akár Pest belterületének kataszteri térképét 1785-ből, Pest-Buda-Óbuda áttekintő katonai célú várostérképét vagy az 1945-ös közigazgatási térképsorozatát. Emellett ha rámegyünk az adott épületre, akkor a legkülönfélébb adatokat találhatjuk meg róla egy csokorba összegyűjtve.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode