Bréking / budapest

szerkesztés

Metrórelikviákra, sőt akár Ikarus vagy Volvo buszokra is licitálhatunk a BKV weboldalán

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 01. 25. 13:15

Ha mindig is szerettél volna egy metrótáblát Pöttyös utca vagy Ferenc körút felirattal, netán a kisföldalatti állomásnév-felirataival vagy egy vészkijárat táblával dekorálnád a lakásodat, akkor mindenképp látogass el a BKV árverési portáljára, ahol tömegközlekedéssel kapcsolatos kuriózumokat találni. Sőt, ha úgy gondolod, hogy új életet tudnál lehelni egy kiszuperált Ikarus vagy Volvo autóbuszba, akkor is érdemes licitálni, most számos buszt is árverésre bocsátottak.

Már többször is írtunk cikket olyan lelőhelyekről, ahol igazi kincsekre bukkanhatunk, ha a lakásunkba szeretnénk új dekorációkat vagy bútorokat beszerezni, most pedig rábukkantunk a BKV árverési portáljára, ahol nemcsak a tömegközlekedés rajongói találnak maguknak kuriózumokat.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Most leginkább az M3-as metrószakaszról származó relikviák várnak gazdára, nem csoda, hiszen a napokban fejeződött be egy újabb szakasz felújítása, így szinte minden lecserélődött. A megállófeliratoktól kezdve az útbaigazító és a tiltó táblákon át a kijáratot jelző plexikig sokféle tárgy közül válogathatunk, még egy kék szemetes is gazdára vár, de a kedvenceink a Pöttyös utca felirat és a narancssárga ajtófogantyúk.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

De itt nem áll meg a menet, nagyobb tételekre is licitálhatunk, egész pontosan Ikarus és Volvo buszokra. Így aki lát fantáziát abban, hogyan tudna életet lehelni egy régi buszba, legyen az akár egy izgalmas food truck, pop-up kiállítóhely vagy gurulóiroda, annak érdemes elkezdenie a licitálást.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode