Bréking / budapest

szerkesztés

Térkő helyett fűvel teli ládák – BME-s diákok figyelmeztetnek a zöldítésre

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2023. 01. 23. 14:10

A XI. kerületben több helyen is találhatók olyan, egy négyzetméter alapterületű ládák, amelyekbe a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) diákjai ültettek füvet egy tanóra keretében. A tanulók így szeretnék felhívni a figyelmet a zöldfelületek fontosságára.

Több XI. kerületi helyszínen, a Szent Gellért téren, a Móricz Zsigmond körtérnél és a Kelenföldi pályaudvarnál is megtalálhatjuk azokat a ládákat, amelyeket BME-s diákok helyeztek ki kert és tájtervezés órájuk keretében. A minikerteknek a hallgatók nemcsak a telepítésében vettek részt, de a gondozás is az ő feladatuk, az Instagramon pedig dokumentálják is a parányi zöldfelületek változását. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a térkövek között, a városi betondzsungelben mennyire elszoktunk a zöldfelületek látványától, de a kezdeményezés kapcsán a közvetlen környezetünk iránti személyes felelősségről is elgondolkodhatunk. 

Fotó: We Love Budapest

Forrás: Metropol

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode