Szponzorált / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Beköszöntött a Nyúl Éve – Már bélyeggel is üdvözölhetjük a tavaszünnepet

Szerzők

  • Támogatott szerkesztőségi tartalom

2023. 01. 20. 8:03

Budapesten egyre népszerűbb a kínai hagyományok ünneplése, így évről évre figyelemmel követjük a holdújév, azaz a tavaszünnep beköszöntét. Miután elbúcsúztunk a Tigris évétől, a kínai asztrológia szerint 2023-ban a víz elemhez tartozó Nyúl évét köszönthetjük. Ennek kapcsán a Magyar Posta a Budapesti Kínai Kulturális Központtal együttműködésben 10. alkalommal bocsát ki bélyegkisívet a kínai horoszkóp motívumaival.

A víz elemhez tartozó Nyúl évét köszönti a horoszkóp bélyeg, mely Maros Krisztina tervei alapján, 20 000 példányban került forgalomba. A bélyegkisív kibocsátására ünnepélyes körülmények között január 16-án került sor a Bélyegmúzeumban. A bélyeg már kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

A hagyományok szerint a 2023-as Nyúl évében fogékonyabbá válunk a szépségre és a békére, nagyobb figyelmet kap az együttműködés és a kultúra, így érdemes követni a Budapesti Kínai Kulturális Központ programjait, ahol számos érdekes és izgalmas dolgot tanulhatunk a kínai hagyományokról és kultúráról.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode