Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Január 25-ig Budapest környéki városokban jár a Petőfi-busz

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 01. 17. 12:39

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából megújult a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó kiállítása, amelyhez kapcsolódva ismét útra kel a tematikus múzeumbusz. Január 17. és 25. között Piliscsaba, Zsámbék, Nagykovácsi, Üröm, Vác, Pomáz és Kismaros szerepel a menetrendjében.

Idén Petőfi Sándor-emlékév van, így több olyan eseményre is számíthatunk, ami a költő életéhez és műveihez kapcsolódik, ilyen a Petőfi Irodalmi Múzeumban nemrég megnyílt Költő lenni vagy nem lenni kiállítás és a hozzákapcsolódó Petőfi-busz is. A mozgóbuszt január 17. és 25. között Budapest környéki városokban csíphetitek el, ráadásul a költő életművét bemutató minitárlatot ingyenesen látogathatjátok. A járműben berendezett kiállítás az utazásra, az úton levésre reflektál, a látogató Petőfi utazáshoz kapcsolódó írásain, személyes tárgyain és egyéb képeken keresztül ismerheti meg a költőt. A busz menetrendjét itt találjátok.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode