Még decemberben született döntés arról, hogy 2023-ban folytatódik a főváros zöldítése. Ezért Budapest Főváros Önkormányzata decemberben két pályázatot is útnak indított.

Az egyik pályázat az Égig Érő Fű, amit immár harmadik alkalommal hirdetnek meg. A pályázat annyiból speciális, hogy olyan belvárosi, „gangos” társasházaknak szól, melyek kizárólag úgy tudják a városi zöldfelületet növelni, ha a belső udvart zöldítik. A pályázók 800 ezer és 3 millió Ft közötti pénzösszeget célozhatnak meg, és egy szakértő zsűri bírálja el, hogy ki kaphat, és mennyit. A további részletekről a pályázat weboldalán lehet tájékozódni. Ugyanitt, online adható be a jelentkezés is. Pályázati határidő: 2023. március 3.

A másik pályázatot első alkalommal és kísérleti jelleggel hirdették meg a budapesti zöldfelületek növelése érdekében. Budapesti társasházak, családi házak, lakásszövetkezetek, intézmények jelentkezhetnek rá, és az utcai homlokzatuk zöldítése a cél. A nyertes pályázók a közterülettel határos faluk zöldítésére kapnak lehetőséget, és a munkát egy fővárosi szakcég végzi majd az adott ingatlan tulajdonosainak engedélyével. A ház lakóközösségének mindössze annyit kell vállalnia, hogy legalább 5 évig gondoskodik a zöldhomlokzat fenntartásáról. A további részletek és az online pályázási lehetőség a pályázat weboldalán érhető el. Határidő: 2023. február 28. 

Címkék