Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Rangos díjat nyert a Velencei Filmfesztiválon Reisz Gábor új filmje

A Magyarázat mindenre az Orizzonti (Horizontok) kategóriában nyerte el a „Legjobb film” díját. Szívből gratulálunk!

A kategóriában azokat az alkotásokat díjazzák, melyek a legújabb trendeket követik kifejezésmódjukban és esztétikájukban is kiemelten innovatívak. A Magyarázat mindenre című filmet mi is nagyon szerettük, ezért különösen örülünk az elismerésnek.

A Magyarázat mindenre hivatalosan október 5-től kerül a mozikba, de premier előtti vetítéseken már most elcsíphető. Reisz Gábor harmadik nagyjátékfilmjében Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina láthatók a főbb szerepekben.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Látnivalók és kultúra

Ezek voltak Budapest legnagyobb karácsonyi látványosságai az elmúlt 200 évben

?>

A karácsony az év egyik legkülönlegesebb időszaka, így volt ez már 200 évvel ezelőtt is.

A Mikulás után a Jégkirálynő is Budapestre érkezett

?>

A Cinema Mysticában, Budapest első, digitális művészeti kiállítóhelyén 8 új installációval köszöntött be a tél.

Különleges jelek lepik el karácsonyig Erzsébetvárost, a felét már láthatjátok

?>

Ezek a különös jelek a pesti gettó határát jelzik, amit 1944. december 10-én zártak le. A kis táblácskákat a VII. kerület utcáin fedezhetitek fel.

Neked ajánlott

A