Kilenc tervező összefogásának eredménye a Margit körúti Prizma Designer Store, ahova azokat várják, akik szeretnének minőségi, sokáig hordható, mégis színes és egyedi darabokkal kitűnni a szürkeségből. A különleges darabok előnye, hogy a stílustudatos harmincas, negyvenes korosztályt is megszólítják a fiatalabbak mellett. A Prizma segítségével a sötét, téli hónapokban hordható bohémséget lophatunk a saját életünkbe. Tetőtől talpig, hiszen a cipőktől a kalapokon át a színes kabátokig és a magyar gyártású arcápolókig mindenféle terméket megtalálunk itt. Az üzletben ráadásul magukkal a tervezőkkel is találkozhatunk, így azoktól vásárolhatunk, akik a legjobban ismerik a különleges darabokat.

Számos cikkben használtuk azt a kifejezést, hogy ébredező Margit-negyed, de be kell látnunk, ez a környék bizony már „felkelt”. Ennek a jelenségnek pedig szemtanúja volt a már több mint két éve itt működő Prizma Designer Store, ahol kilenc, többségében a MOME-n végzett magyar tervező döntött úgy, hogy tetőtől talpig bohém, színes, mégis hordható darabokba öltözteti az erre fogékony budapestieket. A boltot egyébként öten indították, az itt szereplő tervezőknek egy része pedig valamilyen formában kötődik a helyszínhez, korábban itt élt, vagy még ma is errefelé lakik.

A kilenc tervező egyébként aktívan részt vesz a bolt működtetésében, hatukat a hét különböző napjain az üzletben is megtaláljuk, így arra is lehetőségünk van, hogy ne csak vásároljunk, de érdekességeket, műhelytitkokat is megtudjunk, esetleg még inkább személyre szabott kedvenccel térjünk haza.

A változatosság itt tetőtől talpig körbevesz, hiszen az üzlet célja már kezdettől fogva az volt, hogy a kabáttól a kiegészítőig a divat és az öltözködés minden elemét egy helyen megtaláljuk. Az átöltözést Illés Katalin (Illeshandmadeshoes) cipőivel indíthatjuk. A bőrből és textilből készült lábbelik a legmagasabb minőséget képviselik. Azt pedig garantáltan nem bánjuk meg, ha beszerzünk egy-egy különlegesebb darabot, hiszen ezek a legegyszerűbb szettet is feldobják, és valamiért nem lehet megunni őket. Párosíthatjuk őket akár Bojti Szilvia (White Lemon) ruháival, hiszen a letisztult, kényelmes, szuperül kombinálható darabok olyan sok helyre hordhatók, hogy szinte mindenki ruhatárában van helyük.

A boltban Gyulai Natália (NATI100%PUREIDEA) fogadott minket, akinek most elsősorban jól ismert szíves kabátjai ragadják meg a figyelmet, de egyébként is jól felismerhető stílusa van, tőle tipikusan slow-szemlélet alapján készült statement darabokat szerezhetünk be, amelyekben még évek múltán is igazi egyéniségnek érezhetjük magunkat. A márkának egyébként hamarosan egy teljesen egyedülálló projektje is beindul, így a különleges ruhák hamarosan virtuálisan, 3D-ben is felvonulhatnak majd, sőt elképzelhető, hogy avatarunk is felpróbálhatja őket.

Ha inkább kiegészítőkkel dobnánk fel a megjelenésünket, akkor számíthatunk Kontur Réka (Kontur Fashion) bőrből készült táskáira és ékszereire és ezek izgalmas, áttört, fonott, fűzött felületeire. A Kolokolo márka szintén bőrtáskákat készít, már 2011 óta, a szélesebb piaci igényt kiegészítő, de átgondolt és minőségi táskák, akár statement darabokkal is jól párosíthatók.

Schandl Nikolett (Moono Jewelry) ékszereinek fő elemei a színes, különböző textúrájú kötelek és zsinórok, amelyeket antiallergén nemesacélrészletek egészítenek ki, nehéz megállni, hogy a vibráló színek és a lágy formák közül ne válasszunk egynél több, egyéniségünknek, színtípusunknak megfelelő darabot. Minimalizmusukkal és finom részleteikkel teljesen más elgondolást testesítenek meg Zentai Emese (Zemse) ékszerei, amelyek igazi karakteres városi darabok.

Szettünket Virág Anna (Virág Anna Hatdesign) elegáns kalapjaival koronázhatjuk meg, amelyek ugyanolyan praktikusak, viszont ezerszer elegánsabbak és egyedibbek, mint egy szimpla sapka. A különleges megjelenés elengedhetetlen kísérője az ápolt bőr, amiről Belényesi Lívia gyógyszerész Cremio márkanevű prémium magyar natúr kozmetikumai gondoskodnak, amelyek alapanyagai ellenőrzött hazai ökológiai gazdálkodásból származnak.

A picike üzletben hétfőtől szombatig várnak bennünket azok a különleges darabok, amelyekből akár egy-egy is elég ahhoz, hogy különlegesnek, kifejezőnek érezzük a megjelenésünket, ám nehéz megállni, hogy ne vigyünk haza többet belőlük.

Címkék

Elérhetőségek

Prizma Designer Store 1024 Budapest, Margit krt. 73. (bejárat a Kis Rókus utca 1. felől) Facebook-oldal Weboldal