2003-ban találkozhattunk először a BelFrit mennyei krumplijaival, egészen pontosan a Pólus Centerben. A sült burgonyák rajongói hamar felfedezték maguknak a belga finomságokat kínáló gyorséttermet, ami mára már plázákban, néhány food truckban és egy kiemelt helyszínen, az Erzsébet körúton is megtalálható, BelFrit Royal néven. A mostani hírek éppen innen érkeztek: úgy döntöttek, reggelivel is kínálják vendégeiket, hogy a burgerek és a krumplijaik után már a napkezdést is megtámogassák.

Régi, kedves ismerőssel találkozni mindig öröm, pláne ha olyanról van szó, akiben megbízunk. A BelFrit éppen ilyen, egy híján 20 éve érkezett meg Magyarországra és vált a kedvenc sültkrumplissá, ami az idők előrehaladtával mindig új és új termékekkel bővült, a snackektől a salátákon át egyenesen a prémiumburgerekig haladva. 

A BelFrit üzletek között kiemelt szerepet kapott a Royal, hiszen egy utcáról nyíló egységről van szó, központi helyen, terasszal és sokkal tágasabb vendégtérrel, mint bárhol máshol. Gyorsétterem, ha klasszikus értelemben vizsgáljuk, de ételbár-falatozó, ha számolunk vele, hogy az ebédet és a vacsorát is kényelmesen, jó hangulatban tölthetjük el egy belvárosi helyen. Mostantól pedig a reggelit is, mert a BelFrit Royal ezzel a húzással szeretné megmutatni, hogy náluk a nap első étkezése is lehet kicsit belga, kicsit amerikai, vagy ahogy tetszik. A lényeg, hogy laktató és változatos. 

Az ötlet, hogy akár tojásételeket vagy reggeli szendvicseket is készítsenek, persze nem véletlen, hiszen a lokációból adódóan a turisták például igényelték volna a körúti reggelit, ha lett volna rá mód. Eddig nem volt, de néhány hónapja elindították a reggeliztetést, és úgy tűnik, egyre evidensebb, hogy a BelFrit Royal már nyitástól zárásig reggelit is készít. Mert nem állnak le délben vagy 15:00 körül, a brunchidő végeztével, a fogásokat estig rendelhetjük. Elvégre miért ne dobhatnánk be egy 3 tojásból készített baconös rántottát, ha a nap folyamán bármikor úgy gondoljuk? 

Néhány jól átgondolt és tesztelt fogással várják a reggelire érkezőket. Ilyen például a klasszikus ham and eggs, a bacon and eggs vagy a gazdag és Belgiumra utaló brüsszeli reggeli, ami az ikonikus currywurstra épül, hozzá pedig tojás, krumpli és hagyma dukál. Erős napkezdés! Ahogy az amerikai BLT szendvics is elérhető (bacon, saláta, paradicsom és extra tojás), természetesen krumplival körítve, de sonkás-sajtos toastot is készítenek, szintén az elmaradhatatlan burgonyával. 

Külön reggelire megálmodott burgerrel is kedveznek azoknak, akik nem tudnak elvonatkoztatni a burgeres tematikától és már az első kávét (vagy pohár pezsgőt!) is burgert falva hajtanák le. Mi tagadás, a márka a sült krumpli és a burger párosában a szakavatott, így érdemes ezeket a kraftosabb reggeli fogásokat észben tartani, ha az Erzsébet krt. Király utca tengelyen járunk. 

Címkék

Elérhetőségek

BelFrit Royal 1073 Budapest, Erzsébet körút 51. Facebook-oldal Weboldal