Bréking / éjszakai élet

szerkesztés

Csepelre költözik és megújul a Barba Negra

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 09. 26. 15:30

A Barba Negra csapata a közelmúltban már többször is utalt rá, hogy rövidesen nagy változások jönnek a koncert- és rendezvényhelyszín életében, és most meg is érkeztek a részletek: októberben új, hiánypótló helyszínnel bővülnek a XXI. kerületben, januártól pedig már mindkét színpaduk a csepeli Szállító utcában fog üzemelni.

Friss Facebook-posztjukból kiderül, hogy miután kinőtték a Prielle Kornélia utcai klubot, már 2018-ban megszületett a döntés arról, hogy egy helyre költöztetik mindkét színpadukat, ám a koronavírus-járvány keresztülhúzta a terveket. Miután enyhültek a korlátozások, a Rákóczi híd budai hídfőjénél, a Barba Negra Trackben felhúztak egy kisebb színpadot is, ez azonban csak átmeneti megoldás volt.

Ahogyan az most kiderült, a XXI. kerületi Szállító utca 3. alá költözik rövidesen a teljes komplexum. Elsőként októberben nyílik meg a Barba Negra Red Stage, amely a fesztiválok nagyszínpadaihoz hasonló mérettel és technikai felszereltséggel várja majd a fellépőket, a küzdőtér befogadóképessége pedig 3000+ fő lesz. Mivel a színpad egész évben működik majd, nagy űrt tölthet be a hazai koncerthelyszínek között, hiszen a kényszermegoldásokon kívül (pl. a Sportaréna lefelezése) sokáig nem volt olyan hely az őszi/téli szezonban, amely a közepes méretű eseményeket be tudta volna fogadni.

A kisebb színpad, a Barba Negra Blue Stage kicsit később, januárban költözik a Szállító utcába, addig marad a jelenlegi helyszínen, a posztban azt is külön kiemelték, hogy egyetlen koncert sem fog elmaradni a változások ellenére sem.

A Barba Negra Blue Stage belülről

Fotó: Barba Negra - Facebook

A posztban továbbá arról is szó esik, hogy a XXI. kerületi lakosoknak több alkalommal is ingyenes lesz a belépés, de a XI. kerületiekről sem fognak megfeledkezni, valamint a fogyatékkal élők is továbbra is ingyenesen látogathatják majd a Barba Negra rendezvényeit.

Az új helyszínt a H7-es HÉV-vel, a 179-es, a 35-ös, a 36-os, a 148-as és a 151-es busszal lehet elérni a legkönnyebben, míg éjszaka a 948-as, a 979-es és a 979A járat áll meg a közelben.

Hasonló tartalmak

Admin mode