Bréking / budapest

szerkesztés

Z generációs ötletembereket keres a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 09. 23. 10:38

Negyedik alkalommal hirdeti meg a CheckINN Turisztikai Innovációs HUB a felsőoktatásban tanulóknak szóló ötletpályázatát a hazai turizmus megmozgatására. Az elmúlt évek – meglepően különleges – koncepciói közül több már a megvalósulás útjára lépett, amiben a versenyen kiépített szakmai kapcsolatok és a hárommillió forintos fődíj segíti az ötletgazdákat. A szervezők így bíznak benne, hogy azok a fiatalok, akiknek határozott véleménye van az őket ért turisztikai élményekről, ezúttal sem tartják magukban, hogy hogyan képzelik el a jövő szállását, aktív programját vagy éppen utazási irodáját.

A CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny célja, hogy a hazai utazási szektor megújulással válaszoljon a közelmúlt és a jelen sorozatos kihívásaira. 2022-ben október 16-ig várják a háromfős egyetemistacsapatok jelentkezését. Ezúttal is három kategóriában lehet nevezni:
 

  • Szállodaipar-vendéglátás: a szállásokhoz kapcsolódó innovációkat várnak
  • Aktív turizmus: újszerű programötletekkel lehet nevezni
  • Vállalati kihívás: a 2022-es év újdonsága, hogy az OTP Travellel együttműködve hirdették meg ezt a kategóriát, amely révén az utazási irodák kaphatnak friss, jövőbe mutató impulzusokat, például egy Z generációra szabott szolgáltatás-ötlet vagy egy modern kedvezményrendszer-koncepció formájában

A szervezők nem szabnak szigorú kereteket, az ötletek vonatkozhatnak a kategóriákon belül a szolgáltatásokra, a marketingre, a digitalizációra – ugyanakkor kiemelt figyelmet fordítanak majd a zöldmegoldásokra. A kategória fődíja egy utazás Rómába, Párizsba vagy Amszterdamba, a díjazott csapat választása szerint.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

A CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny kifejezetten keresi és díjazza a merész ötleteket, amelyeket a HUB a verseny után is igyekszik támogatni. A győztes pályázók tehát nemcsak a hárommillió forintos nyereményre és egyéb különdíjakra jogosultak, de a verseny végére komoly tapasztalatokkal és szakmai kapcsolatokkal gazdagabban fejleszthetik tovább a projektjüket. Például az egyik tavalyi nyertes, az Illatok Kalandjátéka program szeptembertől több vidéki kulturális központban is kipróbálható: az ötlet lényege, hogy múzeumokban, arborétumokban, művészeti galériákban illatállomásokat is kihelyeznek, amelyek együtt egy olyan illattúrává állnak össze, amely a különleges aromák élményét is hozzáadja a látnivalókhoz. A megvalósításhoz egy egyedi illatpumpa-berendezést fejlesztettek a megálmodók.

A pályázat részleteit és a versenyszabályzatot itt találjátok.

Hasonló tartalmak

Admin mode